EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Divendres, 05 Juliol 2019 12:51

La Paeria activa el Pla per prevenir els efectes de la pujada de les temperatures a Lleida Destacats

Escrit per ACN Lleida

La possibilitat de superar els 38,1ºC al Segrià, divendres i dissabte, de les 14 a les 20 hores, oscil·la entre el 10 i el 30%

L'Ajuntament de Lleida ha activat la fase 2 del Pla d'actuacions per prevenir els efectes d'una onada de calor al municipi de Lleida (POCSMLL), tenint en compte l'avís per les previsions d'altes temperatures a la ciutat en les pròximes hores. Segons el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT), la comarca del Segrià té una probabilitat d'entre el 10 i el 30% de superar els 38,01ºC (temperatura de perill alt) de les 14 a les 20 hores d'aquest divendres i del dissabte. El nivell de perill per a ambdós dies se situa en 4 sobre 6. Des de la Paeria també es fa una crida a la ciutadania perquè tinguin en compte diferents recomanacions davant la pujada de les temperatures.

L'activació de la Fase 2 del POCSMLL 19 comporta, per una banda, la revisió dels recursos humans dels quals disposa el departament de Protecció Civil de l'Ajuntament de Lleida:. Es tracta de voluntaris que es puguin necessitar en una situació de superació de perill alt per col·laborar com a suport per al transport de persones vulnerables i que no disposen de condicions adequades en el domicili a locals municipals habilitats per fer aquest tipus d'allotjament.

També preveu la revisió dels recursos materials com ara equipaments dels locals municipals climatitzats (funcionament dels aparells de climatització i disponibilitat de menjar i espais vàlids per allotjaments temporals) i vehicle de transport comunitari per tal de fer aquest trasllat de persones del seu domicili als locals municipals d'allotjament temporal per prevenir els efectes de la calor.

A través de la regidoria de Polítiques per al dret de les persones, la Paeria intensifica les trucades a les persones més fràgils mitjançant els serveis assistencials a nivell domiciliari recordant les indicacions de prevenció enfront una onada de calor (Servei d'Atenció Domiciliària i Teleassistència domiciliària). També per part dels equips bàsics d'atenció primària i d'atenció a la infància i de l'alberg municipal es fa un seguiment individualitzat de les persones vulnerables que s'han censat.

A la vegada, des de l'Ajuntament de Lleida es recomana al conjunt de la població i, en especial a la més vulnerable davant l'onada de calor, com són les persones majors de 75 anys, malalts crònics, persones discapacitades físiques o psíquiques, indigents, així com persones que queden desemparades i exposades directament als efectes de la calor, que segueixin un seguit d'indicacions. 

Entre aquestes, tenir fresc el domicili, tancant persianes quan ho toca el sol; obrint finestres durant la nit, estar-se a les zones més fresques del domicili i refrescar l'ambient amb aire condicionat o ventiladors. També es recomana buscar l'ombra al carrer, evitar sortir al migdia, portar una gorra o un barret i utilitzar roba lleugera i que no sigui ajustada, mullar-se una mica la cara i la roba, vigilar en els trajectes amb cotxe durant les hores de més sol i limitar l'activitat física intensa, sobretot en les hores de més calor. Finalment, des de la Paeria també es recomana beure molta aigua, refrescar-se sovint, no prendre begudes alcohòliques i evitar els menjars molt calents.

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER