EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Divendres, 23 Agost 2019 14:35

L'Ajuntament de Barcelona destinarà 7,4 milions d’euros a remodelar els mercats de la capital Destacats

Escrit per Ajuntament de BCN
Foto:Ajuntament de Barcelona Foto:Ajuntament de Barcelona

Durant els darrers cinc anys la xarxa de mercats de Barcelona ha rebut una inversió de 102 milions d’euros.

 

Aquest any s’hauran fet actuacions de millora i remodelacions en tres de cada quatre mercats de la ciutat, amb una inversió total d’11,4 milions d’euros. En el conjunt de les obres destaquen cinc grans actuacions, que afectaran els mercats de la Boqueria, del Besòs, de Galvany, del Carmel i de la Mercè.

Al Mercat de la Boqueria es faran millores en el sistema d’extracció de fums, a la coberta dels bars del mercat, i es construirà una aula gastronòmica i de formació. Es preveu que les actuacions es duran a terme entre els mesos d’octubre i febrer.

D’altra banda, el Pla de barris del Besòs preveu una intervenció al mercat de la zona, que consistirà a traslladar els magatzems a la planta del mercat per tal de millorar-ne la logística.

Al Mercat de Galvany es desenvoluparà el projecte i els treballs previs per renovar-hi la coberta i es començaran les tasques per substituir l’estació transformadora elèctrica.

L’enderroc de dues illes de parades a la part central de la planta de vendes permetrà que el Mercat del Carmeldisposi d’un espai de dinamització i activitats.

Finalment, al Mercat de la Mercè es renovarà la façana principal del passeig de Fabra i Puig, ja que el 2017 es va renovar la part de la façana del carrer de Sant Iscle.

Aquestes grans actuacions suposen una inversió de 2,1 milions d’euros.

Els mercats s’actualitzen

Adequar les instal·lacions i millorar l’accessibilitat i la sostenibilitat dels mercats de la ciutat són factors essencials per mantenir-ne les bones condicions. Durant el 2019 s’hauran fet actuacions en 25 mercats, amb una inversió d’1,9 milions d’euros.

Després dels aiguats de l’estiu del 2018, es millorarà la xarxa de drenatge dels mercats que van quedar més afectats, el d’Hostafrancs, el de la Concepció, el de Sarrià i el de Sants.

Per tal que els mercats siguin equipaments encara més accessibles, es desenvoluparan actuacions per millorar-ne la seguretat i també els aspectes tècnics i funcionals dels accessos, els vestíbuls, les portes o els entorns. Aquestes modificacions es duran a terme als mercats de la Marina, Felip II, la Guineueta, Sant Antoni, la Boqueria, les Corts, els Encants i Canyelles.

L’estalvi energètic i la sostenibilitat també són factors importants en aquests equipaments. En aquest sentit es faran obres a dotze mercats, per exemple, per millorar-ne l’aïllament tèrmic o les xarxes d’extracció de fums.

A més, en diversos mercats es faran actuacions per modernitzar-ne els elevadors o per potenciar-ne l’activitat comercial, entre d’altres de més genèriques.

Remodelacions en procés i projectes nous

A la ciutat s’estan fent quatre remodelacions integrals de mercats, amb una inversió de 7,4 milions d’euros. El Mercat del Bon Pastor ja es troba pràcticament acabat, i es preveu que s’obrirà a l’octubre. El Mercat de la Vall d’Hebron es troba en una situació similar, tot i que ja està obert, hi manquen els treballs definitius de comunicació vertical i d’urbanització.

L’antic Mercat de Sant Andreu es va enderrocar al gener, i després que es redacti el projecte executiu, el mercat nou es començarà a construir a l’octubre. També a l’octubre es reprendran les tasques d’enderroc de l’antic Mercat de l’Abaceria i es començarà a construir l’equipament nou, previst per a la primavera del 2020.

A més de les remodelacions en curs, hi ha projectes nousque comencen a veure la llum, com els mercats d’Horta i de Montserrat.

Durant els darrers cinc anys la xarxa de mercats de Barcelona ha rebut una inversió de 102 milions d’euros

Darrera modificació el Divendres, 23 Agost 2019 14:44

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER