EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dijous, 29 Agost 2019 17:12

Jordina Freixanet: "Venim a posar una mica més de justícia social a la capital de la fruita dolça'' Destacats

Escrit per ACN

Freixanet, insisteix en què ''mai n'és prou'' i diu que accepten ''gustosament'' tots els consells i crítiques perquè han vingut a ''treballar sense fer massa soroll'' i a ''posar una mica més de justícia social a la capital de la fruita dolça''. 

L'Ajuntament de Lleida prorrogarà fins al proper 20 de setembre el servei que ofereix de refugi per a temporers que treballen en la campanya de la fruita al pavelló Agnès Gregori del barri de Balàfia. Així ho ha anunciat a través de tuiter la tinent d'alcalde i portaveu del govern municipal, Jordina Freixanet, que ha remarcat que ''malgrat no tenir ni un euro previst'' després del canvi de govern, des de l'1 de juliol han garantit un refugi, dutxes, consigna i seguiment a totes les persones que ho han desitjat. La Plataforma Fruita amb Justícia Social va alertar dimecres que el tancament del refugi estava previst per aquest dijous i que així s'havia comunicat a la seixantena d'usuaris que hi pernocten cada nit informant-los que havien de retirar les seves pertinences de les consignes.

Freixanet ha assenyalat que la campanya de la fruita dolça al Segrià acaba entre el 15 i el 20 de setembre, i que a partir d'aquesta data queden poques varietats per collir. Partint d'aquesta base, ha recordat que malgrat ''no tenir ni un euro previst'' per l'anterior equip de govern, l'actual equip ha treballat des de l'1 de juliol posant en servei un refugi, amb dutxes i consigna, així com que també s'ha fet un seguiment a les persones que ho han desitjat. La tinent d'alcalde reconeix que aquest pla de xoc ''segurament ha estat precipitat'' i que en alguns moments ''s'ha actuat amb rapidesa i prenent decisions urgents''. De fet, inicialment el refugi de temporers es va ubicar al pavelló de l'Antorxa dels Camps Elisis però es va haver de traslladar a Balàfia per falta d'espai.

Freixanet ha remarcat que la voluntat del govern d'entesa és que Lleida sigui una ''ciutat de drets'' i per això cada dia i nit hi ha un equip de tècnics i voluntaris que ''ha obert les portes de la ciutat a aquells que es troben al carrer''. Segons la regidora, aquesta tasca ha servit també per recollir dades i ''aprendre'n dia a dia''. Freixanet, insisteix en què ''mai n'és prou'' i diu que accepten ''gustosament'' tots els consells i crítiques perquè han vingut a ''treballar sense fer massa soroll'' i a ''posar una mica més de justícia social a la capital de la fruita dolça''. És per això que aposta per seguir aprenent dels errors i dels encerts cada dia

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER