DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
Dilluns, 09 Setembre 2019 18:34

El cap clínic del CSM Terres de Lleida és optimista i afirma que "Cal oferir un tractament tan complet com sigui possible a les persones amb trastorns mentals" Destacats

Escrit per
Director Mèdic a Domènech Psiquiatria Lleida | Institut de Psiquiatria, Psicología i Psicoteràpia de Lleida Director Mèdic a Domènech Psiquiatria Lleida | Institut de Psiquiatria, Psicología i Psicoteràpia de Lleida Foto: https://domenechpsiquiatria.com/

Segons Domènech qui fa ús de la sanitat privada no és el qui té un nivell adquisitiu més alt sinó el pacient que més ho necessita i el que ho aposta tot per la salut. Ho explica en exclusiva al Diari Ara Terres de Lleida. Actualment és el cap clínic d’un innovador centre de salut mental de Lleida especialitzat en trastorns mentals greus i de personalitat. El CSM Terres de Lleida és un centre de salut mental que compta amb un equip multidisciplinar (psicòlegs i psiquatres) per a l'abordatge de casos de trastorns mentals o problemes psicològics en adults i infants. Es tracta d’un centre privat d'atenció ambulatòria que conté recursos terapèutics beneficiosos per a la ciutat de Lleida.

Cada patologia mental requereix un tractament específic i cada persona presenta unes necessitats particulars. Així, doncs, al CSM Terres de Lleida es realitza un estudi diagnòstic complert per poder oferir el tractament més efectiu, adequant els recursos terapèutics per a cada persona. 

La filosofia del centre és abraçar la dimensió del problema al complet i treballar en equip els diferents aspectes i en els diferents contextos en què es presenta.

La salut mental privada de Lleida té bones notícies.  Josep Ramon Domènech, metge psiquiatre i psicòleg, Soci fundador i Membre de l’Equip Directiu a IINA Barcelona (Instituto Internacional de Neurociencias Aplicadas), Coordinador d’Investigació i Docència d’ ASEPP , Asociación Española de Psiquiatría Privada i Director de la Revista “Psiquiatria Privada", en una entrevista feta pel conegut periodista lleidatà Gerard Martínez al Diari Ara, ha desmentit que "els psiquiatres només mediquen i els psicòlegs només escolten". Segons Domènech "Els psiquiatres dediquen la major part de la visita a escoltar amb empatia al pacient".

El Dr. Domènech afirma ser un afortunat perquè treballa en el que més li agrada: la psicologia i la psiquiatria. Segons explica en la entrevista "la psiquiatria privada representa un 40% de les persones visitades en psiquiatria, gairebé la meitat de consultes".

En aquesta entrevista argumenta que "la psiquiatria és l’única especialitat que no es recomana i alhora creu que si es recomanés de forma oberta els diferents recursos psiquiàtrics s'ajudaria moltes persones a perdre la vergonya de patir una malaltia mental"

Segons constata aquest especialista "La majoria de baixes laborals reconegudes estan vinculades a la salut mental. "És per aquest motiu que cal més prevenció a les escoles i llocs on interactuen les persones", explica el doctor en la entrevista publicada al ARA.

Creu que la solució per millorar la salut mental dels pacients és la de  "plantejar-nos un abordatge integral i de per vida,  és a dir un acompanyament en els projectes vitals per les persones amb trastorns mentals", sense donar tant protagonisme a la medicació, la psicoteràpia i el treball.

Enllaç a l'entrevista: https://www.ara.cat/terresdelleida/JOSEP-RAMON-DOMENECH-cancer-recursos_0_2276172361.html

 

Gran Passeig de Ronda, 152, Lleida

 

 

Darrera modificació el Dilluns, 09 Setembre 2019 19:39

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER