EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimarts, 10 Setembre 2019 15:25

La Diputació de Lleida destinarà 140.000 euros en ajuts als municipis per la campanya agrària 2019 i estudiarà la possibilitat d'augmentar-la els propers anys Destacats

Escrit per ACN Lleida
Foto: Salvador Miret Foto: Salvador Miret

La Diputació de Lleida ha anunciat aquest dimarts que a l'octubre publicarà la convocatòria d'ajuts als ens locals per a la contractació de personal i inversió en allotjaments socials corresponent a la campanya agrària 2019 i a la qual destinarà 140.000 euros, que l'ens supramunicipal ja tenia pressupostats.

En anys anteriors, la diputació lleidatana destinava aquesta quantitat a ajuntaments i consells comarcals a través del conveni existent amb el Departament de Treball. Però el fet que, enguany, Treball hagi recuperat els plans d'ocupació per a la gestió de la campanya de la fruita ha dut la Diputació de Lleida a convocar aquests ajuts per la seva banda al marge de la Generalitat i a replantejar la fórmula per distribuir-los, segons ha explicat el vicepresident Jordi Latorre. Aquest fet n'ha retardat la convocatòria, de la mateixa que la celebració de les eleccions municipals i la constitució de la nova diputació, segons ha reconegut Latorre.

En concret, 52.000 euros en ajuts aniran destinats a Lleida tenint en compte la gran quantitat de persones temporeres que arriben a aquesta ciutat durant la campanya fructícola. La mateixa quantitat es distribuirà entre la resta de municipis de la plana de Lleida que cada estiu suporten l'arribada de temporers per treballar a la fruita. D'aquests altres 52.000 euros, més de 38.000 euros seran per als municipis del Segrià, comarca que té una major incidència l'arribada de temporers, i d'aquests diners, més de 19.000 euros aniran destinats a aquelles poblacions que superen el miler de contractes a temporers durant la campanya com és el cas de Seròs, Alcarràs, Aitona, Soses i Torres de Segre, a més d'Artesa de Lleida. D'altra banda, els consells comarcals del Segrià, Garrigues, Pla d'Urgell, Urgell i Noguera rebran 6.000 euros cadascun, quantitat que també percebrà la Paeria de Lleida (a més dels 52.000 euros).

A través d'aquesta convocatòria, els ajuntaments i consells comarcals tindran temps fins al juliol vinent per justificar i reclamar aquelles despeses que hagin destinat entre el maig del 2019 i l'abril del 2020 en els conceptes de contractació de personal per gestionar la campanya de la fruita i al funcionament d'allotjaments socials.

Latorre ha reconegut que la partida de 140.000 euros que destina la diputació als ens locals per a la gestió de la campanya de la fruita "potser es queda curta" i, en aquest sentit, ha obert la porta a estudiar la possibilitat d'augmentar-la en pròxims anys. També ha expressat el compromís de publicar la convocatòria més aviat i no un cop ja finalitzada la campanya. De la mateixa manera, ha manifestat la voluntat d'iniciar en els pròxims mesos un procés de "reflexió" entre les diferents administracions implicades per tal d'escoltar i poder donar resposta a les demandes que fan els ajuntaments afectats en relació amb les despeses que els suposa la campanya agrària.

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER