EDICIÓ ESPECIAL COVID-19

DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
EL PERIODISME OPTIMISTA DE CATALUNYA ®
Dimarts, 10 Setembre 2019 15:34

La Diputació de Lleida està disposada a ajudar als ajuntaments del Baix Segrià Destacats

Escrit per ACN Lleida
Foto: Salvador Miret Foto: Salvador Miret

Els ajuntaments del Baix Segrià reclamen més suport per fer front a les despeses que els suposa l'arribada de temporers.

Asseguren que han de destinar més recursos a serveis o seguretat pel fet de veure duplicada o triplicada la població durant l'estiu

Els ajuntaments del Baix Segrià reclamen més suport a la resta d'administracions per poder fer front a les despeses que els suposa l'arribada de temporers durant la campanya de la fruita, més enllà dels ajuts que reben de la Generalitat i la Diputació de Lleida per a la contractació de personal i el manteniment d'allotjaments socials. Asseguren que el fet de veure duplicada o triplicada la seva població durant els mesos d'estiu els comporta haver de destinar recursos "extraordinaris" en serveis com ara la neteja viària, recollida de residus i manteniment del municipi o en seguretat, que han d'assumir les arques municipals. Així mateix, també demanen poder disposar de més personal als consultoris mèdics per atendre les necessitats d'aquests equipaments durant la campanya de la fruita.

Els alcaldes d'aquests municipis valoren positivament els plans d'ocupació que ha recuperat enguany la Generalitat amb els quals posa a disposició dels ens locals ajuts perquè puguin contractar persones per a la gestió de l'acollida de temporers, de la mateixa manera que el suport econòmic provinent de la Diputació de Lleida per a la contractació de personal i manteniment d'albergs i allotjaments socials.

Tot i això, els alcaldes de municipis com ara Aitona, Seròs, la Granja d'Escarp o Torres de Segre consideren insuficients aquests ajuts i, per això, reclamen la necessitat de consensuar una "estratègia global" amb la resta d'administracions per tal que els ajuntaments puguin disposar de més recursos i acordar la manera de distribuir-los per tal de poder fer front a les despeses "extraordinàries" que els suposa veure incrementada temporalment la seva població, segons ha assenyalat l'alcalde de Seròs, Josep Antoni Romia.

Darrera modificació el Dimarts, 10 Setembre 2019 15:43

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER