SEGUIU-NOS

Actualitzat 12:21 PM CEST, Aug 19, 2018

La CUP de Balaguer no anirà a missa aquesta festa major

COMUNICAT DE LA CUP A EL MERCADAL

Alhora i com es ja habitual en l’agrupació, els dos regidors tampoc acudiran al sopar de regidors i parelles pagat per l’Ajuntament.

La CUP-PC ha presentat una moció per tal de sol·licitar que se celebrin unes festes majors i cerimònies totalment laiques, sol·licitant doncs que els càrrecs electes s’abstinguin d’assistir a cerimònies religioses com a tal i que les referides cerimònies no quedin incloses dins el programa de festa major.

Enguany la Missa de la Festa Major així com el sopar intern de regidors i parelles que ni tant sols consta publicat al programa oficial de la Festa Major, comptarà amb les absències dels regidors de l’agrupació municipal CUP-Procés Constituent.

L’agrupació considera doncs que en la nostra ciutat cada persona té pensaments i creences pròpies i respectables i que la unicitat de creences és incompatible amb la democràcia i amb la diversitat que ens és pròpia.

Per tot això, des de la CUP-PC de Balaguer no posem en qüestió que la Festa Major estigui associada a algun sant però creiem que cal separar estrictament la celebració popular de la religiosa, alhora que creiem que el protagonisme de la festa l’ha de tenir la gent, no la institució.

El fet que les autoritats municipals balaguerines, en qualitat de càrrecs electes i, per tant, càrrecs públics, assisteixin a determinats actes confessionals de caràcter religiós, contradiu el caràcter laic de l’Ajuntament que com a institució pública ha de representar la totalitat dels balaguerins i balaguerines. La religiositat de la festa ha de quedar relegada a l’esfera privada dels veïns i veïnes de la ciutat sense que aquesta sigui dotada de caràcter d’institucional. En tot cas cal apostar per cercar alternatives que dotin a la festa major d’un caràcter totalment laic, popular i participatiu.

Per altra banda, tal i com els regidors de l’agrupació han fet en l’anterior festa major i durant el Sopar de la Festa medieval, en aquesta ocasió els dos regidors també renunciaran al sopar pagat per l’Ajuntament a tots els regidors i a les seves parelles. Considerem que els diners públics han d’anar dirigits a sufragar les necessitats dels balaguerins i no podem permetre que vagin destinats a pagar privilegis privats. Entenem que els regidors disposen del seu càrrec públic i electe a efectes de servir els interessos ciutadans i no per a obtenir-ne beneficis personals o privats.

Considerem doncs, que tal i com ja ho han fet altres poblacions del nostre país com cal seguir avançant per una festa major laica i que la religiositat quedi integrada al nivell particular de cada ciutadà; i òbviament manifestem i denunciem l’ús totalment inapropiat de diners públics per a obtenir privilegis privats sigui en virtut de la festa major o de qualsevol altra festivitat, ocasió o celebració municipal. 

Darrera modificació el K2_DicPMCESTE_Octubre+0200ROctPMCEST_1C1
Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

Lloc Web: www.elmercadal.cat