DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
Dilluns, 29 Febrer 2016 19:37

La xemeneia d’Inpacsa es convertirà properament en un centre de comunicacions

Escrit per EL MERCADAL
Foto:Ajuntament de Balaguer Foto:Ajuntament de Balaguer

L’Ajuntament de Balaguer està estudiant reconvertir la vella xemeneia d’Inpacsa en un espai on centralitzar la major part dels serveis de telecomunicacions de la ciutat. 

Actualment el consistori ha demanat un estudi de viabilitat i ha encarregat a un estructurista un estudi d’estabilitat d’aquest element del patrimoni industrial de la capital de la Noguera. 

Segons ha indicat l’alcalde de la ciutat, Jordi Ignasi Vidal, “ja s’ha parlat amb Localret, que veuria amb bons ulls aquesta possibilitat. La xemeneia ens permetria centralitzar en aquest punt els serveis d’smart city com la lectura de comptadors d’aigua entre d’altres serveis que poden desenvolupar-se més endavant, així com la de crear una taxa per la utilització d’aquest centre per emissores de ràdio, televisió i telefonia, ja que es troba en una situació privilegiada per donar servei a tota la ciutat”. 

Aquesta possibilitat ha estat possible després de que es desencallés el tema de la reparcel·lació dels terrenys d’Inpacsa i que la xemeneia hagi quedat en terreny municipal.

Segons els tècnics municipals, el punt és perfecte per la seva disposició topogràfica i tant les emissores de ràdio, de televisió com de telefonia tindran millors condicions d’emissió que les que tenien fins ara, per donar servei a la ciutadania de Balaguer. 

Jordi Ignasi Vidal també ha destacat que “d’aquesta manera també posem en valor un element únic i simbòlic del patrimoni industrial de la ciutat.”

Darrera modificació el Dilluns, 29 Febrer 2016 19:41

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER