Oficial ®
Dijous, 10 Març 2016 09:50

L'ajuntament de Balaguer renova els semàfors de la ciutat amb llums de tecnologia LED, una actuació que permetrà un estalvi de consum de gairebé el 80 %.

Escrit per
Foto:Ajuntament de Balaguer Foto:Ajuntament de Balaguer
Amb l'objectiu d’avançar en la seguretat, reduir el consum energètic i apostar per la sostenibilitat, l'Ajuntament de Balaguer ha renovat els semàfors amb llums de tecnologia LED, 
Carlos Garcia, regidor d’Obres i Serveis de l’ajuntament de Balaguer, assegura que l’actuació reduirà el consum en un 80%. 
 
 
La tecnologia LED incrementa la qualitat dels semàfors en el sentit que comporta una millor visibilitat, ja que elimina els reflexos produïts pel sol. A més, les bombetes tenen més durabilitat, que es calcula que és el doble de les bombetes tradicionals. El major avantatge, però, d'aquest tipus de tecnologia radica en la reducció del consum energètic, ja que es calcula que només consumeix una sisena part de l'electricitat que necessiten les bombetes tradicionals, la qual cosa representaria un estalvi de consum del voltant del 80%. 
 
Precisament, segons Carlos Garcia, un dels objectius de la seva regidoria es maximitzar l’estalvi energètic amb diferents actuacions, algunes de les quals, per normativa, s’hauran de portar a terme aquest mateix any, com és el cas del canvi dels fanals del Passeig de l’Estació, que encara compten amb llums de mercuri.
Darrera modificació el Dijous, 10 Març 2016 09:53
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre