Oficial ®
Dimecres, 21 Setembre 2016 12:39

40 persones en risc d’exclusió tindran accés al món laboral gràcies a l’aliança entre l’Obra Social ”la Caixa” i la Diputació

Escrit per

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé,  i el  director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, han renovat aquest dimecres la seva aliança pel que fa a laconservació dels espais naturals de la demarcació de Lleida  i la reinserció social

 Un total de 40 persones en risc d’exclusió realitzaran aquest any 2016 els treballs de millora i conservació dels espais

 L’aportació de la Fundació Bancària ”la Caixa” és de 450.000 € per a la realització de 13 projectes, entre els quals destaca la gestió forestal sostenible en superfícies boscoses, incidint en el seu ús terapèutic dels boscos 

Des que el 2005 es va posar en marxa el conveni entre ambdues institucions, l’entitat financera ha destinat 9,7 milions d’euros a la realització de 130 projectes i a la inserció al món laboral de 582 persones en risc d’exclusió

 

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, han renovat aquest dimecres el conveni de col·laboració per desenvolupar actuacions per a la conservació i la defensa del medi ambient i afavorir la integració de col·lectius amb risc d’exclusió social a les comarques lleidatanes.

El conveni d’enguany incideix principalment en la qualitat de vida de les persones i la salut humana, com a conseqüència directa de la correcta conservació dels espais naturals de la demarcació.

Mitjançant aquesta col·laboració, la Diputació de Lleida i l’Obra Social ”la Caixa” desenvoluparan aquest any un total de 13 actuacions a diferents municipis de la demarcació de Lleida amb una inversió per part de l’entitat financera de  450.000 euros. L’execució d’aquestes actuacions permetrà la inserció laboral de 40 persones en risc d’exclusió social de la demarcació de Lleida.

En la roda de premsa de presentació, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha manifestat la seva satisfacció per aquests 10 anys de col·laboració en la millora d’espais naturals de la demarcació de Lleida.

Reñé ha agraït la col·laboració de l’Obra Social ”la Caixa” i ha destacat que els projectes que formen part d’aquest conveni es caracteritzen per estar molt repartits arreu del territori, juntament amb la col·laboració dels ajuntaments.

Per la seva part, el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, ha assenyalat la doble vessant d’aquest conveni que no només vetlla per la dignificació del territori amb actuacions mediambientals, sinó que també facilita l’accés al món laboral a persones amb risc d’exclusió social.

Masana també ha agraït el compromís de la Diputació de Lleida, així com dels ajuntaments i les entitats socials per portar a terme aquesta col·laboració.

Les 13 actuacions que es desenvoluparan al llarg d’aquest conveni:

 • Gestió forestal sostenible en superfícies boscoses de titularitat de la Diputació de Lleida: l’ús terapèutic dels boscos
 • Restauració paisatgística de la Pineda d’Alfés
 • Condicionament d’un camí natural a la Via del Tossal Gros d’Alpicat
 • Recuperació d’àrees naturals de la Val d’Aran
 • Actuacions de millores, manteniments i conservació del riu Noguera Pallaresa
 • Adequació i millora de l’entorn del Centre d’Informació de Cal Sinén a l’Estany d’Ivars i Vila-sana
 • Arranjament i recuperació de camins a la zona del Parc del Riu a Corbins
 • Eliminació de vegetació al·lòctona i substitució per vegetació autòctona en l’aiguabarreig Segre-Cinca a La Granja d’Escarp
 • Arranjament de l’aiguabarreig Farfanya-Segre al terme municipal de Menàrguens
 • Recuperació i interpretació del Patrimoni Natural a Puigverd de Lleida
 • Obres de millora al camí rural del Barranc de Sant Antoni a Rialp
 • Condicionament i millora paisatgística de la Ribera de Solsona
 • Creació i implantació d’un itinerari paisatgístic interpretatiu de l’espai d’interès natural de Vinaixa

10 anys fomentant el treball a la natura entre els col·lectius en risc d’exclusió

La Diputació de Lleida i l’Obra Social ”la Caixa” mantenen el conveni de col·laboració des de l’any 2005. Des de llavors l’entitat financera ha destinat 9,7 milions d’euros a la realització de 130 projectes que s’han desenvolupat a totes les comarques lleidatanes i han permès la inserció al món laboral de 582 persones en risc d’exclusió.

Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre