Oficial ®
Diumenge, 09 Octubre 2016 08:14

Algunes malalties cròniques com l'esquizofrènia podrien deixar de ser-ho a partir del any 2020

Escrit per

Darrerament estan apareixent nous invents i tota mena d'innovacions. La malaltia mental avui en dia està estigmatitzada i es dediquen pocs recursos a aquest tipus de salut. De tipus de salut n'hi ha dos: físic i mental. Que hem fet tots aquests anys?

Doncs veritablement el que hem fet és ben poca cosa, per la qual cal que el Govern ajudi a les entitats i persones que pateixen aquest problema. Un problema que no tindria perquè ser crònic. Segons fonts pròximes a El Mercadal aquestes malalties les pateix 1 de cada 4 persones al llarg de la seva vida. 

Gent famosa, rica, poderosa, religiosa amb un nivell adquisitiu i econòmic alt a hores d'ara no poden curar el trastorn amb diners. Però sembla ser que hi ha molt capital movent-se per a que això tingui una fi molt feliç. Segons psiquiatres especialitzats en l'investigació es pot "aconseguir una vida normalitzada, però a hores d'ara només pot ser amb un tractament". Aquestes malalties acostumen a tractar-se amb hipnòtics, antipsicòtics, neurolèptics, ansiolítics, etc. Sembla ser que s'està estudiant la possibilitat de treure un fàrmac que intervingui en el correcte funcionament de totes les arees del SNC (sistema nerviós central).

Les persones que estan diagnosticades d'esquizofrènia cada dia ho tenen millor ja que han aparegut antipsicòtics de darrera generació que tenen menys efectes secundaris, i s'espera que de cara al 2020 hi hagin màquines amb mecanismes per detectar precoçment aquestes malalties, i també per arribar a curar-les mitjançant la prevenció i amb una tecnologia mai vista, molt millor que la de la realitat virtual o el Neurofeedback EEG.

Darrera modificació el Diumenge, 09 Octubre 2016 08:35
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre