Dimecres, 19 Octubre 2016 15:14

Alegria, ja és festa major a Balaguer!

Escrit per

Balaguer ha presentat aquest matí la programació de les Festes del Sant Crist 2016 que se celebraran del 6 al 13 de novembre.

El diumenge 6 començaran amb el Concurs de Colles Sardanistes que tindrà lloc a les 12 del migdia, després de la Cursa del Sant Crist que enguany recupera el recorregut de la pujada fins al Sant Crist, i el concurs de pesca de festa Major als marges del riu Segre.

El dimarts 8, centenars d’escolars  faran l’Ofrena Floral al Santuari i al vespre hi haurà l’inici oficial de les Festes amb el Pregó a càrrec del balaguerí Miquel Canals i Artigas, oceanògraf i catedràtic de la Universitat de Barcelona, director del Departament de Dinàmica de la Terra i de l’ Oceà de la UB,  Premi Rei Jaume I a la Protecció del Medi Ambient i Distinció de la Generalitat a la Promoció de la Recerca Universitària, a la sala d’actes de l’ Ajuntament de Balaguer.

El mateix dimarts, s’inaugurarà l’exposició “Balaguer. Un segle de vida, cent anys de futbol” al Museu de la Noguera.

Els joves gaudiran de nou de la carpa jove amb actuacions diverses des del dimarts al vespre fins al dissabte, destacant el cartell del cap de setmana amb Oques grasses, 7 d Rock i Madness Gangsters la nit del divendres i La Fuga, los Rehenes i el grup de versions Roctànbuls, la nit del dissabte.

A més, el dimecres dia 9 s’instal-larà un Paint ball gegant per als joves, a la plaça del Mercadal, de 16 h a 20 h i al vespre, el Teatre Municipal acollirà l’actuació del monologuista Jose Gorbacho dins del cicle de monòlegs d’hivern.

El dijous tindrà lloc la segona edició dels Espenyats, organitzat per l’ Associació de Joves Balaguer, amb diferents activitats,  com el pregó jove a càrrec de Lo Martí de Térmens , llonganissada popular, actuacions diverses..... a la carpa jove.

Per als més petits també s’han programat les ballades de gegants, espectacles infantils... destacant com a novetat una matinal infantil el divendres dia 11, al Casal Lapallavacara amb tallers i diferents actuacions i per la tarda, l’actuació del Mag Xema, amb el seu espectacle viatge a Magicolàndia.

Per acabar, cal  destacar que l’envelat acollirà les millors orquestres del moment, destacant com a novetat una festa dels 80’s el dissabte per la nit.

El piromusical del diumenge 13 al vespre, posarà el punt i final a les Festes 2016.

 

 

Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989.Director i fundador del Mercadal de Balaguer. Sóc community manager, influencer i autor de 5 blocs. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diverses revistes escolars i altres mitjans de comunicació. Compto amb una  trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig conseguir impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme.

www.elmercadal.cat

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre