Oficial ®
Dijous, 01 Desembre 2016 15:45

"El gran dictat" donarà l'últim pot aquesta setmana

Escrit per

Els seguidors d'"El gran dictat" podran veure aquesta setmana com l'Òscar Dalmau entrega, per última vegada en la història del concurs, el Porquet amb el pot del programa. Quan falten poques setmanes per al comiat definitiu, el concurs de TV3 donarà un pot de més de 21.000 euros, una xifra que pot arribar als 30.000 euros si guanya algun dels concursants que té més diners acumulats. Els principals candidats són l'Albert Pitarch i el Roger Batalla, que fa setmanes que es disputen el pot; però, com ha passat en altres ocasions, també podria ser un tercer concursant qui donés la sorpresa en l'últim moment.


L'entrega del pot afegirà encara més emoció a la història de rivalitat i amistat que han viscut els dos concursants. L'Albert Pitarch, funcionari de Cabrera de Mar, des de fa gairebé un mes arriba cada dia al dictat final i el comparteix amb el Roger Batalla, actor i traductor de Terrassa. La relació entre els concursants ha anat més enllà del plató i els dos han demostrat una gran esportivitat ajudant-se mútuament a estudiar, compartint llistes de paraules complicades i resolent dubtes lingüístics l'un a l'altre. Els dos s'han quedat en diverses ocasions a només una paraula d'endur-se el pot, amb la qual cosa estem davant d'un dels duels més ajustats que ha viscut el concurs.

Després de 7 anys en emissió, aquest serà l'últim pot que repartirà el programa. "El gran dictat" tancarà definitivament les portes el proper 26 de desembre amb una edició especial que es titularà "L'últim gran dictat". Amb una hora i mitja de durada, s'emetrà la nit de Sant Esteve en prime time i comptarà amb cameos de personatges molt coneguts i algun, fins i tot, de molt important. En aquest comiat, l'Òscar Dalmau també revelarà en exclusiva el motiu real del final definitiu del concurs de TV3.

El rànquing dels 11 pots que ha donat el programa fins ara:

 1. 98.070 euros, el 8 de juliol del 2015. Guanyador: Marcel Arias
 2. 92.680 euros, el 26 de novembre del 2014. Guanyador: Lluís Garcia Petit
 3. 77.105 euros, el 15 de juliol del 2016. Guanyador: Julià Hidalgo
 4. 72.990 euros, el 29 de setembre del 2011. Guanyador: Josep de Mateu Gatell
 5. 66.120 euros, el 16 de maig del 2013. Guanyador: Gerard Alonso
 6. 61.680 euros, el 2 de juliol del 2012. Guanyador: Francesc Rossell
 7. 49.610 euros, l'11 de juliol del 2010. Guanyadora: Maria Mercè Estévez
 8. 41.005 euros, el 13 de novembre del 2015. Guanyadora: Jenny Suk
 9. 39.375 euros, el 23 de desembre del 2014. Guanyador: Pau Sabaté
 10. 32.655 euros, el 25 d'octubre del 2013. Guanyador: Ricard de Clascà
 11. 30.605 euros, el 23 de desembre del 2011. Guanyador: Jordi Girard
Darrera modificació el Dijous, 01 Desembre 2016 15:46
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre