Oficial ®
Diumenge, 15 Gener 2017 19:38

Amor i odi a la boira

Escrit per

Més de 700 persones han participat aquest matí en la 3a Marxa de la Boira que ha tingut com a punt de sortida i arribada el pavelló firal de Mollerussa i que s’ha desenvolupat en un assolellat ambient festiu. La iniciativa, impulsada pel Club de la Boira i Marxa.cat amb la col·laboració dels ajuntaments de Mollerussa, Vilanova de Bellpuig i la Diputació de Lleida, té per finalitat posar en relleu el potencial turístic del territori de la plana d’Urgell i la boira com a element característic. Tot i que la boira ha faltat com en les altres dues anteriors edicions s’ha aconseguit l’objectiu de potenciar la zona turísticament ja que la marxa ha reunit participants en la seva majoria de la zona de Lleida però també de Barcelona, Tarragona i la Franja de Ponent.

La Marxa de la Boira, que enguany s’ha sumat al circuit de marxes saludables de Ponent Marxa.cat i no és competitiva,  ha inclòs dues caminades circulars, una curta de 10 quilòmetres i una de 22, per camins de terra i amb sortida i arribada a Mollerussa.  Totes dues marxes han tingut com a punt de trobada Salt del Duran, on s’ha instal·lat un avituallament amb productes de proximitat i que a permès als participants conèixer els encants d’aquest indret natural.

A l’arribada a destí, hi hagut una gran degustació la cassola de tros d’hivern o vegetariana, i una ballada de sardanes amb la col·laboració de l’Agrupació Sardanista Mollerussa, entitat que també ha obert la sardana que ha precedit el tret de sortida a la marxa a les 9 del matí des del Pavelló Firal sota l’apadrinament del músic i productor musical de Mollerussa, Marc Marzenit.

Amor i odi a la boira, tema del col·loqui organitzat a l’arribada

Una altra de les novetats d’enguany és l’organització d’un col·loqui sota el títol Amor i odi a la boira, amb la participació del fotògraf Llorenç Melgosa, l’antropòloga Patrícia Rocha, l’escriptor Rafel Molina, el meteoròleg de Catalunya Ràdio Roger Solé i la historiadora Maria Garganté seran els protagonistes del col·loqui, moderat per Jaume Jovells, de Saó de Ponent.

Val a dir que enguany la Marxa de la Boira també dedicarà 1€ de cada inscripció a l’Escola Siloé de Mollerussa, un centre públic d’Educació Especial que atén alumnes amb discapacitat intel·lectual, per a que aquests nens puguin gaudir d’activitats a l’aire lliure, pedagògiques i amb animals.Paral·lelamenttambé es repetirà el concurs fotogràfic d’Instagram, amb els premis de col·laboradors com l’Escola de Vol La Serra de Mollerussa i l’Hotel Jardí.

Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre