Oficial ®
Dimarts, 17 Gener 2017 18:36

'Venture Day' evidència que la ciberseguretat és un sector cada vegada més atractiu per a la inversió

Escrit per

El director general d'INCIBE, Alberto Hernández, ha inaugurat aquest matí a Madrid la jornada Venture Day , organitzada per l'Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE), organisme dependent del Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital, a través de la Secretaria d'Estat de Societat de la Informació i l'Agenda Digital.

Més d'un centenar d'inversors, emprenedors i professionals de la ciberseguretat han assistit a aquesta jornada que ha servit com a cloenda del Certamen d'Emprenedoria Incubadora Ciberemprende 2016, l'objectiu és la creació i acceleració d' startups de ciberseguretat.

L'increment de ciberatacs i la proliferació de noves amenaces fan necessari cobrir llocs de treball especialitzats en ciberseguretat en diferents tipus d'organitzacions, de manera que hi ha una necessitat de fomentar l'aparició de noves empreses i professionals que presten els seus capacitats, dissenyin nous productes i generin més innovació en ciberseguretat.

El director general d'INCIBE, Alberto Hernández, ha assegurat que "els programes de suport a emprenedors estan tenint una gran acollida, tenint els projectes seleccionats un elevat potencial per convertir-se en líders internacionals en la seva àrea".

Així mateix, ha afegit que "la ciberseguretat s'ha convertit en una àrea d'inversió prioritària en les empreses" i ha recordat que el 2015, segons Gartner, les organitzacions internacionals van destinar a reforçar la ciberseguretat més de 75.000 milions de dòlars (un 5% més que l'exercici anterior) i que en els últims cinc anys, a nivell global, s'han invertit 5.200 milions de dòlars en 807 operacions a start-ups , el que demostra que "la ciberseguretat és un sector cada vegada més atractiu per a la inversió" .

La ciberseguretat creix a Espanya a un ritme del 12%, "És un sector altament competitiu, la qual cosa requereix d'una aproximació i estratègia internacional, però estem molt ben situats a causa del gran talent que hi ha al nostre país i l'orientació de la innovació a les necessitats específiques que demana el mercat ", explicava el màxim responsable de INCIBE, que afegia que ara" les empreses perceben millor el risc que suposa no incorporar solucions de seguretat en el disseny dels seus sistemes ".

Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre