Oficial ®
Diumenge, 06 Agost 2017 12:44

L'home més optimista del món

Escrit per

A dia d’avui ser optimista no està de moda.  Vivim en un planeta on el terror, les males notícies s’anteposen a l’optimisme, la pau i les ‘good news’. Però a pesar que encara no està de moda , l’optimisme global és un fenòmen creixent que cada cop té més activistes i que ningú podrà aturar mai, ja que sempre hi hauran coses per millorar a la societat.

Actualment és més acceptat el pessimisme que l’optimisme. Però tard o d’hora aquest tarannà pessimista de la societat s’anirà canviant a mesura que vagin apareixent notícies que semblaran de ciència ficció , que no deixaran indiferent ningú. Aquestes notícies faran canviar notablement la mentalitat de la gent, i molts d’ells s’uniran a la cultura de l’esperança i del futurisme.

Això és el que està intentant amb èxit el professor José Luis Cordeiro, un reconegut científic internacional, expert en robòtica que col·labora amb la NASA i grans multinacionals ( entre elles Google, Facebook i Microsoft) i que també és el professor fundador de la Singularity University de Silicon Valley.

Cordeiro és el primer home de la èlit que ha declarat obertament en diferents mitjans de comunicació que ‘la mort de la mort’ està per arribar. Aquest senyor va fent conferències arreu del món per explicar que l’envelliment és una malaltia curable. Cordeiro creu que la ciencia pot arribar a convertir els éssers humans en ‘inmortals’. I de fet, ja s’han fet diversos debats a la televisió sobre aquest tema, entre ells el programa Hora Punta de TVE ,dirigit pel presentador Javier Cardenas, Cuarto Milenio presentat per Íker Jimenez o La Sexta Columna.

En les polèmiques declaracions d'aquest prestigiós ingenier mecànic es pronostica que la robòtica i l’intel·ligència artificial posarà punt i final a la majoria de llocs de treball i fixa la curació de totes les malalties al llindar del any 2045.

Aquesta visió esperançadora que aporta el professor José Luis Cordeiro és d’admirar i creiem que s’hauria de fer tot el posible per contagiar optimisme perquè segons el nostre punt de vista res és impossible i amb esperança i optimisme es sol recollir més fruits que amb el pessimisme. Nosaltres creiem que la visió de Cordeiro és l’encertada en una societat que es vol denominar ‘moderna’. Subscribim  tot el que diu i hi creiem plenament. Per nosaltres és l’home més optimista del món…

Llegir 7527 vegades Darrera modificació el Dilluns, 07 Agost 2017 17:29
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre