DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
Dijous, 10 Agost 2017 16:39

El Mercadal fa arribar les seves propostes a 'Escó 136' de la Generalitat de Catalunya

Escrit per

El Mercadal i el seu fundador ha fet arribar a través del programa de participació ciutadana de la Generalitat 'Escó 136', les seves propostes.

Podreu fer un seguiment de la nostra e-Petició i adherir-vos a l'iniciativa! 

https://www.parlament.cat/web/participacio/esco-136/index.html

COMUNICAT- EL MERCADAL

Sóc un jove emprenedor, natural de Balaguer l'impulsor i fundador principal de 'El Mercadal'.

Primer que tot demano formalment a la Generalitat i totes les formacions polítiques que la conformen, a crear una llei especifica que reguli el nombre de CET's i també el nombre mínim de treballadors en els Centres Especials de Treball, com també uns salaris més dignes per les persones que treballen en aquests centres de treball.

I en nom de més d'una vintena de persones de Lleida també demano la creació d'un nou canal de televisió digital terrestre (TDT), ràdio pública i portal d'informació de caràcter optimista, impulsada i gestionada per persones amb discapacitat derivada de salut mental.

Si els partits polítics que estan avui aquí reunits ho desitgen agrairíem la posada en marxa d'un nou concepte de periodisme avantguardista en l'àmbit europeu que aporti una visió del món des d'una vessant optimista i reflexiva i en aquest cas des de diferents ciutats que conformin Catalunya i que ofereixi productes i serveis de publicitat a tot tipus d'agents públics i privats, en aquest cas seria El Mercadal.

Aquest és el projecte vital d'una persona lluitadora i capaç de fer bé les coses per la societat. Per tant aquest projecte és amb voluntat de continuïtat i servei pels altres. El nostre projecte és pioner a escala catalana i europeu i és del tot inclusiu, cosa que permet millorar la societat que tenim.

Avui en dia les persones amb discapacitat encara estan discriminades del mercat laboral. I a Catalunya no n'és l'excepció.

Malgrat tot aquestes persones són lluitadores i emprenedores, i són capaces de tenir unes rutines, i per ells la part d'integració els hi és molt favorable per la seva inclusió social, per evitar l'estigmatització social, fer vida autònoma i tenir parella. També cal remarcar que poden tenir iniciatives interessants o ser emprenedors socials, com és aquest cas.

Durant al llarg d'aquests anys hem funcionat sense suports institucionals i ens hem trobat certament desemparats. Nosaltres creiem en la justícia social i volem fer de les nostres debilitats els nostres punts forts. Som optimistes i volem ser útils per la societat, en aquest cas des de el treball remunerat a un CET que inclogui totes les branques del periodisme.

Volem ser un referent capdavanter en els anys vinents i per això instem a la Generalitat de Catalunya a iniciar els tràmits amb les persones que ho sol·liciten, amb ajuda i atenció personalitzada en l'assessorament durant els tràmits de creació d'aquest CET que plantejo a poder ser per tot el territori (Barcelona, Tarragona,Girona, Lleida).

Demanem la màxima ambició possible per part dels governants per tirar endavant aquest projecte de comunicació escrita i audiovisual mai vist en un país europeu.

Finalment sol·licitem que si s'admet a tràmit aquesta proposta de creació de grup de comunicació, la proposta sigui sotmesa a una votació del Parlament de Catalunya, on lliurement cada partit polític pugui exposar el seu parer. Moltes gràcies.

JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE

Fundador d'ElMercadal.cat

 

 

Llegir 7926 vegades Darrera modificació el Dijous, 10 Agost 2017 17:04
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER