SEGUIU-NOS

Actualitzat 7:32 PM CEST, May 16, 2018

Esport inclusiu, esport per a tothom

Nombroses personalitats de l’àmbit esportiu, cultural, polític i social de Lleida han estat aquest dimarts els protagonistes del partit inclusiu al Camp d’Esports que, sota el nom de All Star Inclusive Football Lleida 2016, ha servit per donar el tret de sortida a les Masterclass 'Del rendiment a l'excel·lència', que se celebren a Lleida des d’avui i fins dijous sota l’organització de l’àrbitre internacional de futbol Xavier Estrada Fernández. La tinent d’alcalde i regidora de les Polítiques a favor de la Creativitat, la Cultura, l’Educació i els Esports, Montse Parra, ha participat en aquest partit inclusiu que ha estat arbitrat per Xavier Estrada i en el qual, a més de persones amb necessitats especials, han pres part personatges de relleu de diferents àmbits.

La matinal esportiva s’ha iniciat a les 9.00 hores amb un seguit de partits inclusius en què han participat diferents clubs de Lleida i de persones amb necessitats especials. A les 11.30 hores ha estat el torn per a l’All Star Inclusive Football Lleida 2016, que ha comptat amb la presència dels periodistes Artur Peguera, Carles Porta, Sique Rodríguez i Santi Roig; exjugadors de futbol de primer nivell com ara Sánchez Jara, Oriol Lozano, Txema Alonso, Joan Capdevila i Calderé; l’atleta olímpic Jackson Quiñónez; el ciclista Sergi Escobar, medallista olímpic; la triatleta Eva Ledesma; el genet olímpic Albert Hermoso; l’actual director esportiu del Rayo Vallecano, Ramon Planes; el professor d’INEFC i extècnic del Lleida, Emili Vicente; el president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies; el president de la Federació Catalana de Futbol a Lleida, Jordi Terés; el president de la Federació Catalana de Tennis a Lleida, Ignasi García; el psiconeuroimmunòleg Xevi Verdaguer, actualment tot un referent en medicina integrativa a Catalunya i conegut per les seves aparicions en programes de TV3; l’humorista i imitador Josan Bailac; la futbolista internacional Vicky Losada, actualment jugadora del Barça; el diputat Paco Cerdà; el representant territorial d’Esports de la Generalitat, Joan Segura; les futbolistes de l’Espanyol Cristina Baudet i Carola García; i els piragüistes Guillem Díez-Canedo i Núria Vilarrubla. Pel que fa a les entitats i associacions que hi ha pres part, hi ha hagut representants de Down Lleida, Shalom, Itinerarium, Adiam Maresme i Andi Sabadell, entre d’altres.

Aquest partit és fruit de la sensibilitat especial dels organitzadors envers un col·lectiu amb el que sempre ha mantingut una estreta col·laboració, una sensibilitat que també es veu reflectida en el fet que la dissenyadora del logotip de les Masterclass ha estat Anna Vives, una nena amb Síndrome de Down que també ha dissenyat la tipografia de les samarretes del Barça en algunes ocasions especials. L’organització ha posat a disposició, a més, una Fila 0 solidària a peu de camp per a empreses que han ofert els seus obsequis per tal de ser sortejats entre els assistents al partit. Tots els recursos aniran destinats a l'Associació Ningú Fora de Joc de Lleida, que és una de les entitats que col·labora amb l’organització del partit juntament amb la Fundació Itinerarium, Lleida Sport&Emotion, l’Ajuntament de Lleida, la Generalitat, Esport.cat, Ara Lleida i la Diputació de Lleida. Tots els participants en el partit han rebut, a més, medalles i diplomes commemoratius.

Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

Lloc Web: www.elmercadal.cat