Dijous, 09 Febrer 2017 19:23

Ivan Menchon:un exemple de superació personal en l'esport

Escrit per

Ivan Menchon és un exemple molt clar de superació personal en el món de l'esport. Va començar a practicar esport des de que era un nen. Gaudia i s'ho passava molt bé entrenant i de tant bé que se li donava va decidir potenciar la part esportiva i va traçar el seu camí, que no ha estat gens fàcil. Amb una gran capacitat de lluita i perseverança ha pogut aconseguir metes que mai s'hagués pogut imaginar i és un dels esportistes més importants de la nostra província.  Ell creu que s'ha d'entrenar per un mateix i no pels altres. 

A quina edat vas començar a practicar esport? Als 12 anys aproximadament vaig començar, perquè és beneficiós per la salut, i el fet de millorar les curses és una superació personal de cada dia. L'esport per mi és la meva passió.

Perquè vas decidir ser esportista? Perquè m'agrada posar el cos al límit, patir una mica... I també perquè m'agrada l'ambient que hi ha entre tots els esportistes. I cada dia m'aixeco amb una il·lusió nova. És un esport sa on cada dia aprens coses noves com a la vida és superar-te. Entreno com a la vida. S'ha d'entrenar cada dia per arribar més lluny sinó no arribes. El còrrer és un esport molt sa i aprens coses noves. Has d'entrenar cada dia per arribar més lluny.

Quins èxits has aconseguit fins al moment? En l'àmbit personal molts. He aconseguit èxits , Duatló de la Federació catalana d'atletisme, curses atlètiques de Lleida, de la Marató de Barcelona, entre d'altres.

Quina és la teva màxima aspiració? Superar-me cada dia i baixar la marca de la marató és la meva principal aspiració. 

Com t'ho has fet per aconseguir tants èxits? És com tot, treballant cada dia. Com a la vida. Si no lluites no hi arribes.

Darrera modificació el Dijous, 09 Febrer 2017 20:05
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989.Director i fundador del Mercadal de Balaguer. Sóc community manager, influencer i autor de 5 blocs. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diverses revistes escolars i altres mitjans de comunicació. Compto amb una  trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig conseguir impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme.

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre