Oficial ®
Dijous, 16 Març 2017 15:49

La Gala del Futbol pretén reconèixer la trajectòria de lleidatans de primera

Escrit per

La delegació territorial de la Federació Catalana de Futbol ha organitzat un sopar gala el pròxim 31 de març on estaran convidats futbolistes, entrenadors i àrbitres de Lleida que hagin jugat o estiguin en actiu en la màxima categoria.

La voluntat de la Federació és fer un reconeixement als futbolistes, entrenadors i àrbitres de les comarques de Lleida com mai abans s’havia fet. La gala se celebrarà amb un sopar al restaurant La Boscana de Bellvís. Aquesta és una iniciativa inèdita i pionera a Lleida que la Federació Catalana de Futbol té la intenció de dur a terme a la resta del país.

S’organitzarà una gran festa del futbol lleidatà, que s’ha presentat aquest dijous a la Diputacio de Lleida, i que ha comptat amb la participació del vicepresident quart, Jordi Latorre, acompanyat pel director territorial a Lleida, Joan Segura, del president de la Federació Catalana de Futbol (CFC), Andreu Subies, i del vicepresident i delegat a Lleida, Jordi Terés.

El vicepresident quart Jordi Latorre ha mostrat el suport de la Diputació de Lleida amb la Federació Catalana de Futbol per la tasca que realitza formant persones en la practica del futbol i en la formació amb valors i alhora ha felicitat al president, Andreu Subies, per la seva tasca al capdavant de la citada federació.

El delegat a Lleida d’Esports, Joan Segura, ha afirmat que el futbol a Lleida funciona bé gracies a l’esforç i al treball de molta gent dels clubs i de la delegació. També ha felicitat els organitzadors per aquesta iniciativa de reconeixement  perquè triomfar en l’esport a Lleida és una mica més difícil que a la resta de Catalunya a causa dels desplaçaments i del cost econòmic i de temps que suposa pels futbolistes i les seves famílies. 

El president de la FCF, Andreu Subies, ha posat en valor la tasca realitzada per la delegació a Lleida en el sentit que dóna totes les facilitats als jugadors i les seves famílies per la practica d’aquest esport. Tant es així que s’han incrementat substancialment les llicències de jugadors, actualment unes 14.000, com el nombre de clubs de futbol, uns 600 a les comarques de Lleida. També cal destacar que el Futbol 7 ha incrementat un 50% les fitxes dels clubs base. Subies ha destacat el sacrifici, el treball i l’esforç com a valors que cal tenir en compte en el món del futbol.

Tal i com ha indicat el delegat de FCF a Lleida, Jordi Terés, està previst que unes 350 persones participin en aquest esdeveniment. Es preveu homenatjar uns 32 lleidatans relacionats amb el món del futbol de la màxima categoria entre futbolistes, àrbitres, entrenadors i presidents de clubs de futbol. Com també es farà un reconeixement a la seva trajectòria futbolística a uns 32 lleidatans ja difunts.

A més, les biografies d’aquests 64 lleidatans relacionats amb el món del futbol es recolliran en un llibre homenatge titulat “Lleidatans de primera” que el dia de la gala es repartiran entre els assistents.

Entre els noms dels lleidatans que rebran aquest reconeixement hi destaquen l’exjugador Antoni Gausí, l’exjugador Carles Pujol, el jugador Bojan Krkic, el jugador Joan Capdevila, l’entrenador Juan Carlos Oliva i l’àrbitre Xavier Estrada. 

Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre