DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
Dijous, 28 Febrer 2019 12:51

“Pas a pas": una gran iniciativa que canviarà Balaguer a millor Destacats

Escrit per

Les balaguerines i els balaguerins poden estar satisfets i esperançats. Fa unes setmanes es va presentar a Balaguer, la iniciativa encapçalada pel conegut periodista Josep Blanch amb la finalitat de reflexionar i debatre sobre diferents aspectes i per fomentar els desplaçaments a peu, evitant l'ús del vehicle privat.

El debat ja ha començat amb una trobada oberta a la ciutadania per recollir idees i propostes de millora, entre elles la conversió en zona de vianants total o parcial de la plaça Mercadal.
 

"Pas a pas" crec és una idea magnífica, original i atrevida per tal de traslladar diferents demandes de la població als nostres polítics, que fins ara (i com comprendreu), no han atès de la forma adequada les diferents demandes ciutadanes.

Com el Sr. Josep Blanch, jo també penso que la nostra ciutat hauria de ser una ciutat totalment peatonal i exemplar en aquest sentit. I jo seré més contundent i optimista sobre aquest tema: crec que Balaguer pot aprofitar aquesta iniciativa per marcar una gran diferència respecte de la resta de ciutats del Prepirineu.

Us imagineu una ciutat sense cotxes? Jo sí. I junts ho farem! I seré més optimista: crec que a Balaguer algún dia (no sé quan), acabarem definitivament amb la circulació de cotxes i farem vida al carrer com ho feien els nostres avis i avantpassats. 

Una de les propostes estrella que planteja "Pas a Pas Balaguer" és convertir en zona de vianants el Centre Històric i ajudar així a descobrir el comerç de proximitat. 

Propostes afortunades i brillants com les del Sr.Blanch són les que necessita des de fa temps la ciutat i no tingueu dubte que iniciatives com aquestes són les que enforteixen la ciutat i per aquest motiu felicito a "Pas a pas" per haver obert un camí que no té marxa enrere. 

Crec que comença a ser hora que es faci una recollida de firmes i un referèndum obert, a tota la ciutadania per tal de copsar l'opinió de la població sobre el futur del centre històric, i de fet aquesta hauria de ser la missió principal d'aquesta nova iniciativa social que com he dit abans té tot el meu suport.

Darrera modificació el Dijous, 28 Febrer 2019 12:54
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER