DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
Dimarts, 08 Març 2016 13:06

Prop d'una quarantena de restauradors i professionals del món de la cuina de la comarca de la Noguera van participar ahir a Balaguer un Seminari sobre el Patrimoni Culinari Català.

Escrit per Joan Zamora
Prop d’una quarantena de restauradors i professionals del món de la cuina de la comarca de la Noguera han participat aquest matí en el Seminari 'Patrimoni Culinari Català: anàlisi de l’evolució tècnica i estètica de la cuina' organitzat per la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica.
 
L’objectiu del seminari era completar la recerca sobre l’actualització dels criteris definidors de la cuina tradicional i la revisió dels paràmetres tècnics i estètics de la Marca Cuina Catalana.
  
En el seminari s’ha parlat de totes aquestes qüestions relacionades amb l’evolució de la cuina i també s’ha presentat el segell de venda de proximitat al qual s’han adherit 11 restaurants de la comarca, 4 d’ells de Balaguer, Les Roquetes, El tastet del Reng, Cal Xirricló i l’Espígol.
 
Un dels criteris definidors de la Marca Cuina Catalana ha estat sempre l’ús de productes de proximitat a les cuines dels restaurants, com a mínim d’un 40%. I és aquest mateix criteri el que el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca ara vol impulsar a través del segell “Venda de Proximitat – Circuit Curt”. 
 
Aquests seminaris es van començar a fer l’estiu de l’any passat i aquest 2016 se’n preveuen organitzar 7 més. 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER