DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
Dilluns, 02 Mai 2016 11:59

La fira multisectorial de Balaguer ha agradat molt més que la d'anteriors anys

Escrit per EL MERCADAL

Aquest cap de setmana i coincidint amb la Fira Q de Balaguer celebrat els dies 30 i 1 de maig, s'ha posat en marxa una iniciativa pionera desde la regidoria d'urbanisme de la ciutat.

El departament d'Urbanisme gestiona el planejament urbanístic de Balaguer, una eina que permet dissenyar el model de ciutat què volem, però també fixar una normativa que garanteixi una ciutat ordenada, ben comunicada, amb serveis i equipaments i respectuosa amb l'entorn i el patrimoni històric.

D'altra banda, a través de l'oficina tècnica, se supervisa el desenvolupament i compliment de les normes urbanístiques, es tramiten llicencies i permisos en matèria urbanística, d'habitatge o d'ocupació de la via pública, s'executen projectes i s'adjudiquen obres municipals, es col·labora amb projectes d'iniciativa privada...


Les persones assistents a la fira, han pogut assenyalar en un mapa les seves propostes en matèria d'urbanisme amb retoladors de diferents colors depenent l'edat del participant. Segons s'ha pogut comprovar, hi ha un gran interès de la ciutadania en què la plaça del Mercadal sigui de vianants, per la qual cosa sembla que s'obrirà un intens debat al consistori per a què això pugui dur-se a terme. Tanmateix alguns balaguerins es mostren partidaris d'ubicar el pàrquing al nucli de la ciutat. També es demana més cura dels espais públics evitant que els propietaris de gossos s'oblidin de recollir els excrements dels animals i també algunes persones participants han demanat que no es degradin les zones com ara la zona del Sant Crist.

Els balaguerins (sobretot els més joves) s'han mostrat partidaris d'obres que ja no depenen tant dels polítics sinó de la iniciativa privada, com ara més zones d'esbarjo, zones verdes, multi complexes d'oci, etc.

I una cosa curiosa és que l'alcalde de Balaguer ha passat per l'estand acompanyat de la seva família molt feliç dels resultats de la fira Q d'enguany i s'ha pres amb bon humor algunes propostes ciutadanes, i és que alguna persona havia demanat que es tregui l'estelada de la façana de l'Ajuntament.

En definitiva: una fira molt més atractiva i original molt millor que la que es feia en els darrers anys de gestió de Convergència i Unió amb Roigé com alcalde.

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER