Oficial ®
Diumenge, 12 Juny 2016 15:30

Clam a favor dels gais després de la massacre a Orlando

Escrit per

Víctimes "en massa" en un tiroteig a Orlando. Ha passat perquè hi ha maldat al món.  La massacre ha tingut lloc aquesta matinada a la seu del comtat d'Orange en el club nocturn Pulse, un local freqüentat per homosexuals, i que ha acabat amb més de 50 morts, 53 ferits i amb l'assaltant abatut per la policia, segons ha informat el cap de la policia de la ciutat, John Mina. Els homosexuals són persones discriminades i maltractades.

La policia ha hagut de demanar suport a cossos locals, estatals i federals i, de moment, l'FBI l'està investigant com "un acte terrorista".

Tot ha començat a les 8.00 hores -a les 2.00 hores de l'horari d'Orlando- quan el club estava a punt de tancar.

Shooting at Pulse Nightclub on S Orange. Multiple injuries. Stay away from area.

 

L'atacant s'ha atrinxerat amb ostatges dins el local i ha començat a disparar sense parar. Portava dues armes al damunt, un fusell d'assalt i una pistola. 

Ha estat llavors quan una gran quantitat de vehicles d'emergència ha arribat a la zona i, segons la televisió pública d'Orlando WFTV, unes 40 persones han estat traslladades al Centre Mèdic Regional de la ciutat.

Un testimoni ha assegurat a la televisió WESH haver escoltat uns 40 trets, mentre que una altra -incrèdula- ha relatat que "pensava que era part de la música fins que vaig veure el foc de la seva pistola". Llavors va avisar la seva parella i va veure com "tothom es llançava a terra".

La policia d'Orlando ha hagut de portar a terme una "explosió controlada" a prop del local, segons ha informat al seu compte de Twitter, des d'on ha anat fent un minut a minut de com estaven actuant des de fora i han aprofitat -juntament amb el club- per donar instruccions a través de les xarxes socials.

That sound was a controlled explosion by law enforcement. Please avoid reporting inaccuracies at this time.

 

De fet, la policia d'Orlando ha demanat de manera reiterada que la gent només seguís el cas via Twitter i que no fes trucades o enviés correus electrònics.

We will advise shortly on media staging area. Again, all info comes through Twitter for now. No phone calls or emails.

 

El mateix club ha avisat a través de Facebook que "tothom surti de Pulse, i poseu-vos a córrer".

Als comentaris de la xarxa social, s'hi poden trobar els relats de diferents testimonis que hi han estat presents i que expliquen que "la gent estava ballant a la pista". Quan ha començat el tiroteig la gent que estava a prop de la barra "ha aconseguit sortir a l'aire lliure". Aquest mateix testimoni ha provat de calmar els ànims assegurant que ell ja era a casa i que "espero que tothom arribi també a casa seva sa i estalvi".

Segons un comentari a la xarxa social, hi ha hagut molta gent que ha atribuït els fets a musulmans nord-americans i, de fet, l'FBI ho està investigant com a un "acte terrorista".

D'altres han demanat també a través de Facebook que "continuïn resant" per la seva filla que continuava dins i relataven que han parlat amb ella per telèfon i han escoltat els trets.

Dues hores més tard, una dona mostrava la seva alegria al veure com la seva filla ha tornat a casa quan, finalment, els agents han abatut l'assaltant i així ho han anunciat a Twitter.

 

L'alcalde de la ciutat, Buddy Dyer, ha condemnat els fets i ha lamentat que "es tracta d'un crim que tindrà un greu efecte en la comunitat".

Aquest crim múltiple han tingut lloc només 24 hores més tard que un jove assassinés la cantant de 22 anys Christina Grimmie, mentre signava autògrafs a l'acabar un concert a The Plaza Live d'Orlando. L'atancant -de 27 anys- li va disparar un tret al cap i després es va suicidar. Segons la policia, portava dues pistoles al damunt. 

 Volem dir que rebutgem la intolerància, el masclisme, la homofòbia, la xenofòbia, el racisme i la violència.

Lluitem per abandonar els estereotips com a forma d’analitzar a la societat i als individus. Cal superar idees preconcebudes sobre qualsevol persona o col·lectiu. Volem neutralitzar els estereotips que es marquen a gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals, amb informació i assessorament, amb el foment de la visibilitat i amb pràctiques pedagògiques i accions reivindicatives diverses.

Defensem que cada persona és lliure de prendre les decisions que estimi oportunes en relació a si mateixa.

Defensem que els homes i les dones tenim el dret de fer us del nostre cos tal i com ho decidim nosaltres mateixos. No hi ha democràcia sense llibertat sexual, no hi ha llibertat sexual sense democràcia. 

 

 

Darrera modificació el Diumenge, 12 Juny 2016 15:52
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre