Dilluns, 18 Juliol 2016 18:33

Creix la pobresa i de retruc l'incivisme a Balaguer

Escrit per

 

Més pobres que abans, i carrers més bruts que abans

Creix la pobresa a Balaguer. Veïns de la ciutat afirmen "No ve de nou que els carrers estiguin tant bruts" " Portem demanant la neteja a fons d'aquest espai públic desde fa més de 20 anys ja que perjudica el comerç i genera una sensació de deixadesa i fa poc atractiva la ciutat". També ha crescut l'incivisme notable entre la ciutadania (faltes de respecte i menyspreci cap a certs col·lectius, ètnies, religions i/o orientacions sexuals).

Molta gent ha deixat de sortir per les nits ja que l'ambient que es respira no és com abans. Algunes persones que surten per la nit afirmen que "sense beure no podem disfrutar perquè l'oferta d'oci que tenim a la ciutat és pèssima i de baixa qualitat." Molts d'ells reconeixen estar desinformats i desorientats dels riscos que comporten les drogues.

Com és que la Wai-kiki funciona, i en canvi a Balaguer apenes hi ha moviment?

Els més joves, d'uns 16 anys aproximadament insisteixen que  volen un macrocomplex multiocis on poder anar per conèixer gent i passar-ho bé". Es queixen també que "A Balaguer no hi ha cap sala de jocs, sex-shops, botigues de videojocs o alguna cosa que pugui atreure al jovent".

Fa uns mesos varem publicar una notícia on semblava ser que volien obrir una discoteca. Podem dir que a dia d'avui no hi ha cap inversor a pesar que és una necessitat i podria fer revifar l'economia de la ciutat.

D'altra banda sembla ser obrir-se un nou debat sobre la necessitat d'implantar mecanismes de videovigilància a la capital de la Noguera per evitar casos de petits robatoris o estafes que moltes vegades no es denuncien als Mossos per temor a les represàlies o vergonya.

Els comerciants porten molt temps sense apenes tenir clients, i la crisis segueix a Balaguer. Mentrestant la Generalitat de Catalunya està destinant bona part dels seus recursos econòmics per fer viable una Catalunya independent (sobretot es destinen molts diners en afers exteriors) i llavors no hi ha pressupost per la Llei de Barris que va implantar el govern tripartit fa uns anys amb el govern del socialista Miquel Aguilà, que va poder fer viable la major part de obres urbanístiques de la ciutat gràcies a l'estabilitat econòmica d'aquells temps. 

Tantmateix afegeixen que "no s'està fent prou per la plaça i s'està abandonant" fins a tal punt que "la gent es deprimeix, deixa de consumir o simplement es queda a casa". Segons uns estudis, Una de cada 4 persones de Balaguer tenen un problema de salut mental degut a la forta crisis que estem passant.  Però sempre queda l'esperança que un Balaguer millor és possible...

Darrera modificació el Dilluns, 18 Juliol 2016 19:24
Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

www.elmercadal.cat

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre