Oficial ®
Dilluns, 18 Juliol 2016 18:33

Creix la pobresa i de retruc l'incivisme a Balaguer

Escrit per

 

Més pobres que abans, i carrers més bruts que abans

Creix la pobresa a Balaguer. Veïns de la ciutat afirmen "No ve de nou que els carrers estiguin tant bruts" " Portem demanant la neteja a fons d'aquest espai públic desde fa més de 20 anys ja que perjudica el comerç i genera una sensació de deixadesa i fa poc atractiva la ciutat". També ha crescut l'incivisme notable entre la ciutadania (faltes de respecte i menyspreci cap a certs col·lectius, ètnies, religions i/o orientacions sexuals).

Molta gent ha deixat de sortir per les nits ja que l'ambient que es respira no és com abans. Algunes persones que surten per la nit afirmen que "sense beure no podem disfrutar perquè l'oferta d'oci que tenim a la ciutat és pèssima i de baixa qualitat." Molts d'ells reconeixen estar desinformats i desorientats dels riscos que comporten les drogues.

Com és que la Wai-kiki funciona, i en canvi a Balaguer apenes hi ha moviment?

Els més joves, d'uns 16 anys aproximadament insisteixen que  volen un macrocomplex multiocis on poder anar per conèixer gent i passar-ho bé". Es queixen també que "A Balaguer no hi ha cap sala de jocs, sex-shops, botigues de videojocs o alguna cosa que pugui atreure al jovent".

Fa uns mesos varem publicar una notícia on semblava ser que volien obrir una discoteca. Podem dir que a dia d'avui no hi ha cap inversor a pesar que és una necessitat i podria fer revifar l'economia de la ciutat.

D'altra banda sembla ser obrir-se un nou debat sobre la necessitat d'implantar mecanismes de videovigilància a la capital de la Noguera per evitar casos de petits robatoris o estafes que moltes vegades no es denuncien als Mossos per temor a les represàlies o vergonya.

Els comerciants porten molt temps sense apenes tenir clients, i la crisis segueix a Balaguer. Mentrestant la Generalitat de Catalunya està destinant bona part dels seus recursos econòmics per fer viable una Catalunya independent (sobretot es destinen molts diners en afers exteriors) i llavors no hi ha pressupost per la Llei de Barris que va implantar el govern tripartit fa uns anys amb el govern del socialista Miquel Aguilà, que va poder fer viable la major part de obres urbanístiques de la ciutat gràcies a l'estabilitat econòmica d'aquells temps. 

Tantmateix afegeixen que "no s'està fent prou per la plaça i s'està abandonant" fins a tal punt que "la gent es deprimeix, deixa de consumir o simplement es queda a casa". Segons uns estudis, Una de cada 4 persones de Balaguer tenen un problema de salut mental degut a la forta crisis que estem passant.  Però sempre queda l'esperança que un Balaguer millor és possible...

Darrera modificació el Dilluns, 18 Juliol 2016 19:24
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre