Oficial ®
Diumenge, 31 Juliol 2016 08:44

Clausura dels Exercicis espirituals per a preveres a Balaguer

Escrit per
Delegació MCS Delegació MCS

Click to enlarge image IMG_4210.JPGClick to enlarge image IMG_4210.JPGClick to enlarge image IMG_4210.JPGClick to enlarge image IMG_4210.JPGDels dies 25 al 29 de juliol va tenir lloc la segona tanda d'Exercicis espirituals per a preveres de la Diòcesi d'Urgell, al Santuari del Sant Crist de Balaguer, predicats pel Bisbe emèrit de Lleida, Mons. Joan Piris Frígola. 

Van ser dies d'aprofundiment en l'ésser sacerdotal, la seva identitat i missió i les condicions espirituals, sobretot, per a l'exercici del ministeri en el nostre temps. Resseguint la Bíblia i el Magisteri dels Papes, especialment del Papa Francesc, de qui se'n va fer lectura espiritual durant els àpats. La pregària relaxada i contemplativa, totes les Hores de l'Ofici Diví, i sobretot l'Eucaristia i l'adoració Eucarística van marcar aquesta tanda d'Exercicis en la qual hi van participar 12 preveres.

El dia 29 de juliol van rebre la visita de l'Arquebisbe Joan-Enric que presidí l'Eucaristia de cloenda i el dinar de germanor posterior, al qual, s'hi van afegir els preveres de Balaguer i rodalies. L'Arquebisbe aprofità al sobretaula per anunciar els nomenaments i donar les darreres notícies sobre el presbiteri diocesà, tot desitjant-los un bon estiu, posant en pràctica els compromisos dels Exercicis que acabaven de celebrar.

Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre