Oficial ®
Dissabte, 10 Setembre 2016 17:34

Dr.Àngel Pedra, del Hospital Santa Maria demana més teràpies i menys medicació per evitar el patiment dels pacients i despeses sanitàries innecessàries

Escrit per

Segons declaracions del psiquiatra Àngel Pedra a CADENA SER , el malestar físic i psíquic per causes molt variades es tradueix amb una major frequentació dels serveis sanitaris i amb un augment de la despesa farmacèutica que segons el Departament de Salut ha patit gairebé un augment del 3% a Lleida. "Hauriem de plantejar-nos si l'actual model és vàlid donat que no disminueix el patiment i provoca una major despesa. Potser caldria potenciar un canvi on es podés passar més temps amb els pacients escoltant la seva simptomatologia i poder-li oferir no disminueix el patiment on es podés escoltar més al pacient i modificar en el context de diàleg entre pacient i professional el eslògan de menys medicació i més teràpia cal tenir-lo present a fi de que la gent tingui més salut."

Cal tenir en compte que la majoria de visites per sanitat pública no són resoltes, i degut al precari estat dels serveis sanitaris alguna gent opta per fer-se de mútues ja que a pesar que no et garanteix la plena salut pot abordar els problemes d'una forma diferent, acurada i més professional.

 

Darrera modificació el Dissabte, 10 Setembre 2016 18:47
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre