Dissabte, 15 Octubre 2016 23:34

Com detectar gent tòxica?

Escrit per

El maltractament psicològic o maltractament psíquic és una forma de violència que inclou moltes modalitats d'agressió intel·lectual i moral i que consisteix en hostilitat reiterada, que pot ser verbal o no verbal, que perjudica directament o indirecta l'estabilitat emocional de la persona que la pateix.

Fa referència a conductes que atempten contra la integritat psíquica i emocional de la dona o la persona, i bàsicament com a persona. Són manifestacions d'aquest tipus: la humiliació, els insults, l'exigència a l'obediència, els crits, l'aïllament social, la culpabilització, elrebuig, el xantatge emocional i totes aquelles que tinguin com objecte minvar l'autoestima de la persona.

Aquest tipus de violència no és tan visible com la física i és més difícil de demostrar. Moltes vegades la víctima no identifica aquesta violència sinó que ho justifica com a propi del caràcter de l'agressor. El maltractament psicològic es pot manifestar de diferents maneres: Depressió, aïllament, baixa autoestima, ansietat, por, estrès, suïcidi o intents, sentiments de vergonya i culpabilitat, cometre robatoris, inestabilitat emocional, pertorbacions del son, queixes de dolors físics sense base mèdica, comportaments inadequats per l'edat o el desenvolupament, entre moltes altres.

Darrera modificació el Dissabte, 15 Octubre 2016 23:39
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989.Director i fundador del Mercadal de Balaguer. Sóc community manager, influencer i autor de 5 blocs. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diverses revistes escolars i altres mitjans de comunicació. Compto amb una  trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig conseguir impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme.

www.elmercadal.cat

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre