Dimecres, 19 Octubre 2016 15:14

Alegria, ja és festa major a Balaguer!

Escrit per

Balaguer ha presentat aquest matí la programació de les Festes del Sant Crist 2016 que se celebraran del 6 al 13 de novembre.

El diumenge 6 començaran amb el Concurs de Colles Sardanistes que tindrà lloc a les 12 del migdia, després de la Cursa del Sant Crist que enguany recupera el recorregut de la pujada fins al Sant Crist, i el concurs de pesca de festa Major als marges del riu Segre.

El dimarts 8, centenars d’escolars  faran l’Ofrena Floral al Santuari i al vespre hi haurà l’inici oficial de les Festes amb el Pregó a càrrec del balaguerí Miquel Canals i Artigas, oceanògraf i catedràtic de la Universitat de Barcelona, director del Departament de Dinàmica de la Terra i de l’ Oceà de la UB,  Premi Rei Jaume I a la Protecció del Medi Ambient i Distinció de la Generalitat a la Promoció de la Recerca Universitària, a la sala d’actes de l’ Ajuntament de Balaguer.

El mateix dimarts, s’inaugurarà l’exposició “Balaguer. Un segle de vida, cent anys de futbol” al Museu de la Noguera.

Els joves gaudiran de nou de la carpa jove amb actuacions diverses des del dimarts al vespre fins al dissabte, destacant el cartell del cap de setmana amb Oques grasses, 7 d Rock i Madness Gangsters la nit del divendres i La Fuga, los Rehenes i el grup de versions Roctànbuls, la nit del dissabte.

A més, el dimecres dia 9 s’instal-larà un Paint ball gegant per als joves, a la plaça del Mercadal, de 16 h a 20 h i al vespre, el Teatre Municipal acollirà l’actuació del monologuista Jose Gorbacho dins del cicle de monòlegs d’hivern.

El dijous tindrà lloc la segona edició dels Espenyats, organitzat per l’ Associació de Joves Balaguer, amb diferents activitats,  com el pregó jove a càrrec de Lo Martí de Térmens , llonganissada popular, actuacions diverses..... a la carpa jove.

Per als més petits també s’han programat les ballades de gegants, espectacles infantils... destacant com a novetat una matinal infantil el divendres dia 11, al Casal Lapallavacara amb tallers i diferents actuacions i per la tarda, l’actuació del Mag Xema, amb el seu espectacle viatge a Magicolàndia.

Per acabar, cal  destacar que l’envelat acollirà les millors orquestres del moment, destacant com a novetat una festa dels 80’s el dissabte per la nit.

El piromusical del diumenge 13 al vespre, posarà el punt i final a les Festes 2016.

 

 

Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

www.elmercadal.cat

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre