Oficial ®
Divendres, 21 Octubre 2016 18:41

El Govern es mulla i blindarà la salut de prop de 7'5 milions de persones residents a Catalunya

Escrit per
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquesta tarda des de Vic que el model de benestar social és el primer pilar que cal definir per construir un nou estat. “El primer que volem fer és un país on les persones tinguin un tracte digne i decent”, ha assegurat Puigdemont, perquè “el país són les persones i el grau en què se les tracta determina la decència d’aquest”.
 
“Per més pròsperes que siguin les seves infraestructures i mes rànquings lideri la seva economia, un país no es pot explicar si no hi ha decència i dignitat en el tractament a les persones, i entre elles les més necessitades”, ha afegit.
 
El cap de l’Executiu ha pronunciat aquestes paraules en l’acte d’inauguració de la nova seu d’Osonament, l’antiga Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona. El centre aplega els serveis de salut mental i addiccions i l'àrea de logopèdia i consolida el model d'atenció integral, que segueix el Pla integral d'atenció a les persones amb trastorns mentals i addiccions de la Generalitat.
 
Després de visitar les noves instal·lacions, Puigdemont ha qualificat l’edifici com un“equipament exemplar” que permet “pujar un graó important respecte la definició de quin model de societat volem”. “És un exemple que s’explica no només per l’esforç públic, que hi és, sinó sobretot per l’esforç social i privat, que és la manera de fer país, creant un teixit molt dens que ens permeti suportar totes les inclemències que vinguin en el futur”, ha afirmat.
 
A més, el president ha destacat que la nova seu d’Osonament és un equipament “d’esperança” per un col·lectiu com és el dels trastorns mentals que “és un dels que ho ha tingut i ho té més difícil, per la invisibilitat, la manca de reconeixement i autoestima i la manca de coneixement exterior”. I en aquest sentit, s’ha mostrat convençut que del centre en “sortiran accions i polítiques que permetran que la societat i les empreses, que encara no estan preparades per encabir  les capacitats de les persones que aquí són ajudades, canviïn la mirada”. “I quan això passi, haurem pujat molts més graons en la construcció de país que volem”, ha conclòs.
 
El nou equipament, que ha representat una inversió de 2,5 milions d’euros, s’ubica en uns terrenys de més de 2.200 metres quadrats que l’Ajuntament de Vic ha donat a la fundació. Es tracta d’un edifici aïllat amb planta baixa, una petita planta semisoterrani i una primera planta, que integra criteris de sostenibilitat.
 
Osonament és una entitat sense ànim de lucre creada l’any 1978 per millorar la qualitat de vida de les persones amb trastorns de la comunicació i de l’aprenentatge, trastorns mentals i addiccions. El patronat de l’entitat està presidit pel president del Consell Comarcal d’Osona i en formen part els ajuntaments de Vic, Torelló, Manlleu i Osona; representants dels professionals, i de l’Associació Sant Tomàs i de Càritas Diocesana.
 
En l’acte també hi ha intervingut l’alcaldessa de Vic, Anna Erra; el president de la fundació Osonament, Joan Roca, i el diputat Josep Salom, de la Diputació de Barcelona. També hi han assistit els consellers de Salut, Antoni Comín, i de Justícia, Carles Mundó; i la delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya central, Laura Vilagrà, així com la gerent d’Osonament, Mercè Generó, i l’arquitecte de l’edifici, Jordi Comas.
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre