Dilluns, 28 Novembre 2016 19:28

El Giving Tuesday comença demà amb una donació de sang conjunta de les ONG

Escrit per

Les principals entitats participants al Giving Tuesday començaran la jornada amb una donació de sang a les 11 hores a l’autobús instal·lat al portal de l’Àngel de Barcelona. 

Creu Roja, Fundació Carreras, Metges Sense Fronteres, Educo, Oxfam Intermón i la Fundació Vall d’Hebron, entre d’altres, participaran a l’acte, que servirà per donar la sortida a una jornada dedicada a celebrar l’altruisme i la solidaritat després del Black Friday i el Cyber Monday. 

El moviment Giving Tuesday, que se celebra a tot el món, és el segon any que es fa a Catalunya, on hi participen 300 entitats. 

Donar acompanyat

Cada dia es necessiten a Catalunya un miler de donacions de sang per atendre les necessitats dels malalts ingressats a clíniques i hospitals. Per al Dimarts Solidari, el Banc s’ha marcat el repte de doblar les donacions que s’aconsegueixen en una jornada normal, per això convida tots els donants a que vagin a donar sang acompanyats d’una altra persona.

Un tàndem que recollirà donants a portal de l’Àngel durant tot el dia i servirà per visualitzar la donació amb parella.

Aquesta és la primera d’un seguit d’accions especials que es faran durant les properes setmanes per assegurar que hi ha prou sang fins a finals d’any. Habitualment, a partir de la segona quinzena de desembre les donacions baixen sensiblement. 

Un moviment global

El #GivingTuesday és un moviment global que vol incentivar i multiplicar les bones accions. L'objectiu és dedicar un dia a tot el món, el dia 29 de novembre, a celebrar l'acció de donar, ja siguin aliments, diners, temps (voluntariat), objectes de segona mà, sang, etcètera.

Per participar-hi, només cal entrar al web givingtuesday.cat i seleccionar una causa amb la qual participar.

Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

www.elmercadal.cat

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre