Dimecres, 14 Desembre 2016 17:56

El DARP es compromet a destinar 3,6 M€ més a les línies de suport que JARC-COAG considera claus pels productors

Escrit per

En la reunió de la Taula Agrària celebrada avui, la consellera del Departament d'Agricultura ha confirmat al president i al vicepresident de JARC-COAG que atendrà una de les seves reivindicacions. En concret, s’ha compromès a utilitzar els 3,6 milions d’euros que no es destinaran a la línia de suport a l’assessorament tècnic, inclosa en el Programa de Desenvolupament Rural 2014-2020 (PDR), a les mesures més importants pels productors professionals i que actualment tenen una dotació econòmica insuficient per cobrir la demanda.

L’organització agrària catalana fa anys que sol·licita augmentar el pressupost dels ajuts que arriben directament als productors, que són els adreçats a la incorporació de joves, a donar suport a les inversions, a les mesures agroambientals, a la producció ecològica i a les zones amb limitacions naturals. Actualment, hi ha explotacions que estan patint retallades en els imports d’alguns ajuts d’un 20% o denegacions de sol·licituds per manca de diners.

El president de JARC-COAG, Francesc Boronat, afirma "està clar que 3,6 milions d’euros és un import insuficient per cobrir totes les mancances, però és un gest que valorem positivament, com a mostra de respecte a les prioritats marcades i els compromisos adquirits a la Taula agrària i al Parlament de Catalunya".

Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

www.elmercadal.cat

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre