Dijous, 12 Gener 2017 18:05

Àngel Ros: l'alcalde de les polítiques socials

Escrit per

Els drets humans s'han de complir i un dret essencial és el dret a una vida digna i a un habitatge. I avui en un tuit ho recorda avui l'alcalde de la ciutat de Lleida (per nosaltres l'alcalde de les polítiques socials), on ens suposem que deu estar molt orgullós d'haver implantat a Lleida el 'Pla Iglú', una iniciativa pionera a Lleida per evitar les conseqüències de la pobresa que afecta a un nombre molt elevat de persones.

La Paeria va iniciar aquesta mateixa setmana el Pla Iglú a la ciutat de Lleida per prevenir les conseqüències que el fred pugui tenir en la població amb pocs recursos i per oferir els recursos necessaris adequats en cada situació d’emergència arran del fred. El Pla Iglú es porta a terme a través de les Regidories de les Polítiques per als Drets de les Persones i de Seguretat Ciutadana, amb Protecció Civil i la Guàrdia Urbana, així com amb la col·laboració dels Mossos d’Esquadra, l’entitat Creu Roja de Lleida i la Fundació Jericó. L’any passat, la Paeria va ampliar el Pla, oferint atenció social tot el dia amb el servei “La Saleta de la Panera”, al matí, i amb el centre de dia de la Fundació Jericó, durant la tarda, ubicat al carrer de la Tallada, entitat que també gestiona l’allotjament hivernal d’urgència a través d’un contracte amb l’Ajuntament de Lleida. L’objectiu d’aquesta atenció social és assegurar la màxima dignitat per a les persones que ho necessiten i aplicant polítiques d’acompanyament i d’inserció.

La durada del Pla Iglú es preveu habitualment fins al mes d’abril, sempre i quan les temperatures nocturnes no baixin dels zero graus i es perllongui la temperatura hivernal. Així doncs, les dates d’inici i finalització són orientatives i estan determinades per l’arribada i permanència del fred.

El passat Pla Iglú es van atendre 502 persones, amb 8.644 allotjaments, des del mes de novembre fins al març.

El projecte, tant a La Saleta de la Panera com a Jericó, compta amb diversos professionals del àmbit social, voluntaris de la Creu Roja de Lleida i de la Fundació Jericó, d’educadors d’entorn i d’un equip d’atenció social. Sembla ser doncs que a la capital del Segrià hi ha una clara voluntat per acabar amb els 'sense sostre' i acabar amb la mendicitat.

Paral·lelament L’alcalde de Lleida ha assegurat que la xarxa de ferrocarril per a mercaderies és un factor de competitivitat per al territori i ha destacat la importància del clúster agroalimentari català, sent una de les primeres regions europees en aquest sector i amb una important aportació des de Lleida

Ros ha participat en la 9a Cimera del Comitè de Ciutats i de les aglomeracions per a l’Alta Velocitat i la Interconnexió Ferroviària del Corredor del Mediterrani que s’ha celebrat aquest matí a Tarragona

Un alcalde que no oblidarem mai

Així doncs, el paer en cap de Lleida afronta la seva darrera ètapa de la seva llarga trajectòria política acabant amb la desigualtat i deixant de banda el tema independentista. Molta gent que ha criticat a Àngel Ros o inclús ha arribat a insultar-lo no té motius, i més sabent que aquest és l'alcalde que ha invertit més en polítiques socials. La gent es deu preguntar que passarà després d'aquesta llarga ètapa socialista. Quin futur li espera a Lleida? El que sí que no podem negar és que amb Ros hem conseguit ficar la ciutat de Lleida al mapa, s'ha fet una important inversió social per les persones, creant espais tant d'oci com de primera necessitat i sempre mirant cap a l'horitzó que creiem que és molt millor del que ens poguem pensar molts .

Àngel Ros potser no ha estat auster. Li ha agradat prioritzar les inversions en grans projectes i possiblement haurà de culminar aquesta llarga llista d'inversions anunciant la creació d'una nova estació d'autobusos i el parc temàtic dedicat als personatges de dibuixos animats, els barrufets. I això a nosaltres ens agrada.

Darrera modificació el Dijous, 12 Gener 2017 19:01
Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

www.elmercadal.cat

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre