Diumenge, 15 Gener 2017 19:38

Amor i odi a la boira

Escrit per

Més de 700 persones han participat aquest matí en la 3a Marxa de la Boira que ha tingut com a punt de sortida i arribada el pavelló firal de Mollerussa i que s’ha desenvolupat en un assolellat ambient festiu. La iniciativa, impulsada pel Club de la Boira i Marxa.cat amb la col·laboració dels ajuntaments de Mollerussa, Vilanova de Bellpuig i la Diputació de Lleida, té per finalitat posar en relleu el potencial turístic del territori de la plana d’Urgell i la boira com a element característic. Tot i que la boira ha faltat com en les altres dues anteriors edicions s’ha aconseguit l’objectiu de potenciar la zona turísticament ja que la marxa ha reunit participants en la seva majoria de la zona de Lleida però també de Barcelona, Tarragona i la Franja de Ponent.

La Marxa de la Boira, que enguany s’ha sumat al circuit de marxes saludables de Ponent Marxa.cat i no és competitiva,  ha inclòs dues caminades circulars, una curta de 10 quilòmetres i una de 22, per camins de terra i amb sortida i arribada a Mollerussa.  Totes dues marxes han tingut com a punt de trobada Salt del Duran, on s’ha instal·lat un avituallament amb productes de proximitat i que a permès als participants conèixer els encants d’aquest indret natural.

A l’arribada a destí, hi hagut una gran degustació la cassola de tros d’hivern o vegetariana, i una ballada de sardanes amb la col·laboració de l’Agrupació Sardanista Mollerussa, entitat que també ha obert la sardana que ha precedit el tret de sortida a la marxa a les 9 del matí des del Pavelló Firal sota l’apadrinament del músic i productor musical de Mollerussa, Marc Marzenit.

Amor i odi a la boira, tema del col·loqui organitzat a l’arribada

Una altra de les novetats d’enguany és l’organització d’un col·loqui sota el títol Amor i odi a la boira, amb la participació del fotògraf Llorenç Melgosa, l’antropòloga Patrícia Rocha, l’escriptor Rafel Molina, el meteoròleg de Catalunya Ràdio Roger Solé i la historiadora Maria Garganté seran els protagonistes del col·loqui, moderat per Jaume Jovells, de Saó de Ponent.

Val a dir que enguany la Marxa de la Boira també dedicarà 1€ de cada inscripció a l’Escola Siloé de Mollerussa, un centre públic d’Educació Especial que atén alumnes amb discapacitat intel·lectual, per a que aquests nens puguin gaudir d’activitats a l’aire lliure, pedagògiques i amb animals.Paral·lelamenttambé es repetirà el concurs fotogràfic d’Instagram, amb els premis de col·laboradors com l’Escola de Vol La Serra de Mollerussa i l’Hotel Jardí.

Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

www.elmercadal.cat

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre