Oficial ®
Dijous, 30 Març 2017 16:46

Catalunya celebrarà noves eleccions autonòmiques

Escrit per

La majoria dels catalans és partidària que el govern convoqui un referèndum sobre la independència de Catalunya tant si ho vol el govern espanyol com si no. I si aquest referèndum sense acord amb l’estat sobre la independència de Catalunya es fes demà, la majoria votaria sí: un 43%. I un 22,2% votaria no. El 20,7% dels enquestats diuen que s’abstindrien o no anirien a votar. Ho indica el baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), que ha preguntat per primera vegada específicament pel referèndum. L’estudi es va fer entre els dies 6 i 21 de març de 2017, amb una mostra de 1.500 respostes.

Un 50,3% és partidari que el referèndum es convoqui per més que no ho vulgui l’estat espanyol, i un 23,3% respon que n’és favorable però només si és acordat amb l’estat. Tan sols un 22,7% es declara contrari al referèndum. En cas que hi haguessin eleccions les guanyaria clarament Esquerra Republicana de Catalunya.  Junts pel Sí podria caure dels actuals 62 diputats a entre 58 i 60, mentre que la CUP passaria de 10 a 8. La forquilla, per tant, seria d'entre 66 i 68 escons, xifra que marca la majoria parlamentària.
C's es mantindria com a segona força, però cauria dels seus 25 diputats a 20 o 21, mentre que Catalunya Sí que es Pot creixeria molt, dels seus 11 actuals a 18 o 19. Al seu torn, el PSC mantindria els 16 o en perdria un i el PP creixeria d'11 a 13. En aquestes noves eleccions autonòmiques cal tenir en compte també que s'hi presentarien noves formacions polítiques amb possibilitats d'obtenir representació.

Amb aquestes dades podem treure'n una conclusió molt clara i és que Catalunya està dividida. Que passarà? Molts unionistes i també independentistes creuen que s'acosten unes eleccions autonòmiques que les guanyaria de forma contundent la formació d'Esquerra Repúblicana, ja que és molt probable que Junts pel sí no torni a repetir canditatura. Ja siguin urnes de cartró pel referèndum o de les de sempre, ja sabem segur que hi haurà urnes.

 

Darrera modificació el Dijous, 30 Març 2017 18:05
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre