Diumenge, 09 abril 2017 11:34

Down de Lleida portarà a Pub Fissure a la Fiscalia per haver vulnerat els drets humans

Escrit per

Down Lleida ha denunciat que la matinada del dissabte dia 8 d’abril, un local d’oci nocturn de Lleida no va permetre l’accès, per segona setmana consecutiva, a un grup de persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals membres de la seva entitat.

Els fets van tenir lloc al pub Fissure del carrer Alfred Perenya quan un grup de persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals, acompanyats de tècnics de l’entitat, van voler accedir al local. Primer, i després de l’experiència de la setmana anterior en què se’ls va impedir l’entrada perquè s’estava celebrant suposadament una festa privada, va entrar sense cap problema un dels tècnics, que va comprovar que es podia accedir lliurement. Tanmateix, quan van voler fer el mateix els joves se’ls va impedir dient que persones com ells no podien accedir.

En el moment dels fets van demanar el full de reclamacions, que van tardar en donar-los, i quan el van voler lliurar degudament cumplimentat, es van negar a admetre’l, havent de requerir la presència dels Mossos d’Esquadra.

La Junta Directiva de Down Lleida presentarà la corresponent reclamació a l’Agència Catalana de Consum i denunciarà els fets davant de la Fiscalia Provincial de Lleida per la vulneració dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual recollits en la Convenció Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat de la ONU (ratificada per l’Estat Espanyol l’any 2007).

Referent als comentaris que han fet els responsables de l’establiment i que s’han pogut llegir als diferents mitjans de comunicació, en els que es manifesta que persones de l’associació acudien totes les setmanes al seu establiment, l'associació diu que les persones amb discapacitat intel·lectual de la nostra entitat realitzen sortides d’oci periódicament i variant els llocs als que accedeixen, no essent en cap cas cert que ho fessin sempre en aquest establiment, entenent de totes formes que si volguessin, tindrien el mateix dret a fer-ho que qualsevol persona de la ciutat.

També han expressat el seu malestar davant d’aquests fets i donar suport a totes les persones de la nostra entitat que han vist vulnerats els seus drets i han viscut en primera persona aquesta greu discriminació.

Tantmateix agraeixen a tota la resta d’establiments de la ciutat, en els quals sempre han pogut accedir sense cap tipus de discrimació, així com totes les mostres de suport rebudes durant les darreres hores.

Darrera modificació el Diumenge, 09 abril 2017 16:09
Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

www.elmercadal.cat

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre