Oficial ®
Diumenge, 09 abril 2017 11:34

Down de Lleida portarà a Pub Fissure a la Fiscalia per haver vulnerat els drets humans

Escrit per

Down Lleida ha denunciat que la matinada del dissabte dia 8 d’abril, un local d’oci nocturn de Lleida no va permetre l’accès, per segona setmana consecutiva, a un grup de persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals membres de la seva entitat.

Els fets van tenir lloc al pub Fissure del carrer Alfred Perenya quan un grup de persones amb síndrome de Down i altres discapacitats intel·lectuals, acompanyats de tècnics de l’entitat, van voler accedir al local. Primer, i després de l’experiència de la setmana anterior en què se’ls va impedir l’entrada perquè s’estava celebrant suposadament una festa privada, va entrar sense cap problema un dels tècnics, que va comprovar que es podia accedir lliurement. Tanmateix, quan van voler fer el mateix els joves se’ls va impedir dient que persones com ells no podien accedir.

En el moment dels fets van demanar el full de reclamacions, que van tardar en donar-los, i quan el van voler lliurar degudament cumplimentat, es van negar a admetre’l, havent de requerir la presència dels Mossos d’Esquadra.

La Junta Directiva de Down Lleida presentarà la corresponent reclamació a l’Agència Catalana de Consum i denunciarà els fets davant de la Fiscalia Provincial de Lleida per la vulneració dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual recollits en la Convenció Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat de la ONU (ratificada per l’Estat Espanyol l’any 2007).

Referent als comentaris que han fet els responsables de l’establiment i que s’han pogut llegir als diferents mitjans de comunicació, en els que es manifesta que persones de l’associació acudien totes les setmanes al seu establiment, l'associació diu que les persones amb discapacitat intel·lectual de la nostra entitat realitzen sortides d’oci periódicament i variant els llocs als que accedeixen, no essent en cap cas cert que ho fessin sempre en aquest establiment, entenent de totes formes que si volguessin, tindrien el mateix dret a fer-ho que qualsevol persona de la ciutat.

També han expressat el seu malestar davant d’aquests fets i donar suport a totes les persones de la nostra entitat que han vist vulnerats els seus drets i han viscut en primera persona aquesta greu discriminació.

Tantmateix agraeixen a tota la resta d’establiments de la ciutat, en els quals sempre han pogut accedir sense cap tipus de discrimació, així com totes les mostres de suport rebudes durant les darreres hores.

Darrera modificació el Diumenge, 09 abril 2017 16:09
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre