Oficial ®
Dimecres, 12 abril 2017 12:36

Demanen als propietaris del Fissure que es reuneixin amb els joves amb Down per disculpar-se personalment

Escrit per

COMUNICAT DE DOWN LLEIDA

En relació al comunicat emès dilluns pel pub Fissure a través de la seva pàgina de facebook, del qual s’han fet ressò diversos mitjans, ens agradaria puntualitzar alguns aspectes:

1. Down Lleida no ha tingut ni té cap col•laboració especial amb el pub Fissure. En alguna ocasió, fa temps, el grup de joves de l’entitat hi havia anat a prendre alguna cosa i ballar, com ha anat a altres locals, i sense tenir ni pretendre tenir cap mena de tracte de favor. Volem creure que algú ha informat malament a la nova propietat quan a la nota penjada al facebook afirmava que “portem col•laborant amb Down Lleida durant deu anys” o quan al seu primer mail de disculpes ens deia que portaven anys fent descomptes en les consumicions per als joves de l’associació. Cap de les dues coses és certa.

2. Reiterem el valor que li donem a la reacció de la propietat, tant a l’interès per disculpar-se en persona amb nosaltres com al mateix to penedit de la seva nota (incorreccions al marge). Volem creure que hagués estat igual sense el ressò mediàtic. Ens arriben molts missatges en contra del propietari i personal del Pub, i els entenem, però el nostre esperit i manera de fer és constructiva i d’intentar aconseguir veure la part positiva de les situacions, per això com ja hem dit, el nostre únic propòsit és que això no torni a passar, ni al Fissure, ni a cap altre local de Lleida, Catalunya o Espanya, així com aconseguir que les persones discriminades rebin les disculpes personalment. Quan els responsables i personal del pub es reuneixin amb els joves, els coneguin en persona i escoltin de les seves veus el malestar que els van causar entre totes i tots haurem contribuït a construir una societat una mica més inclusiva.

3. Tornem a agrair totes les mostres de suport rebudes per tots els canals (correus, trucades, xarxes socials, mitjans de comunicació, personalment, …) i ho hem de fer de forma genèrica perquè han estat molt nombroses. Això ens fa veure que molta gent ja fa anys que va canviar la seva mirada pel que fa a les persones amb síndrome de Down, i creiem que aquest fet s’ha convertit en una oportunitat perquè molta altra gent que encara no ho havia fet ho faci ara.

Darrera modificació el Dimecres, 12 abril 2017 12:43
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre