Oficial ®
Diumenge, 23 abril 2017 11:47

Catalunya celebra avui la diada de Sant Jordi

Escrit per
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha encapçalat aquest matí diversos actes commemoratiu amb motiu de la celebració de Sant Jordi.
 
El cap de l'Executiu ha començat el dia dirigint un missatge institucional a tots els catalans i catalanes des de la galeria gòtica del Palau de la Generalitat, en el qual els ha convidat a gaudir i participar activament de la festa de Sant Jordi, patró de Catalunya.
 
Seguidament, a la capella Sant Jordi del Palau s’ha celebrat la tradicional missa, oficiada per l’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, acompanyat del cardenal arquebisbe emèrit de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, del bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, i del prior de la capella de Sant Jordi, mossèn Joan E. Jarque. 
 
En acabar, s’ha procedit a la benedicció de les parades de roses de les entitats d’iniciativa social que, com cada any, s’instal·len al Pati de carruatges. L’espai cedit per aquest dia per la Generalitat serveix a aquestes entitats per recaptar fons per la venda de roses que destinen posteriorment a finançar les seves activitats solidàries. El president Puigdemont ha saludat els responsables de les parades. La benedicció de roses ha tingut com a cloenda la interpretació dels Goig de Sant Jordi, a càrrec del Cor de Cambra Francesc Valls.
 
Com és tradició en aquest dia, el president ha rebut en audiència la Pubilla i l'Hereu de Catalunya 2016, acompanyats de les Pubilles i els Hereus de les quatre demarcacions catalanes.
 
Els actes al Palau s’han acabat amb la participació del president Puigdemont a la 68a audició de sardanes organitzada per la Colla Sardanista Sant Jordi a la plaça Sant Jaume.
 
 
Visita a la parada del Pacte Nacional pel Referèndum
 
En acabar els actes de Palau, el cap del Govern es desplaçarà fins a la Rambla Catalunya per visitar la parada que el Pacte Nacional pel Referèndum hi ha instal·lat per recollir signatures a favor del manifest de l'entitat. Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, el Pacte Nacional pel Referèndum ha ubicat més d’un miler de punts de recollida d'adhesions a tot el país. Allà, el cap de l'Executiu es trobarà amb el coordinador del Pacte, Joan Ignasi Elena. 
 
Com també va fer ja l’any passat, el president s’ha volgut sumar de nou a la campanya “Roses contra l’oblit”, una iniciativa que l’associació Amics de la Gent Gran du a terme cada Diada de Sant Jordi amb l’objectiu de sensibilitzar i mobilitzar la societat contra la soledat que pateixen més de 150.000 persones grans a Catalunya.
 
El cap de l’Executiu, acompanyat de la seva esposa, Marcela Tupor, es traslladarà al domicili de la senyora Vicenta, de 91 anys, amb qui conversarà una estona i a qui regalarà una rosa, com a gest simbòlic per demostrar que la societat no s’oblida de la gent gran.
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre