Diumenge, 23 abril 2017 11:47

Catalunya celebra avui la diada de Sant Jordi

Escrit per
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha encapçalat aquest matí diversos actes commemoratiu amb motiu de la celebració de Sant Jordi.
 
El cap de l'Executiu ha començat el dia dirigint un missatge institucional a tots els catalans i catalanes des de la galeria gòtica del Palau de la Generalitat, en el qual els ha convidat a gaudir i participar activament de la festa de Sant Jordi, patró de Catalunya.
 
Seguidament, a la capella Sant Jordi del Palau s’ha celebrat la tradicional missa, oficiada per l’arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, acompanyat del cardenal arquebisbe emèrit de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, del bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, i del prior de la capella de Sant Jordi, mossèn Joan E. Jarque. 
 
En acabar, s’ha procedit a la benedicció de les parades de roses de les entitats d’iniciativa social que, com cada any, s’instal·len al Pati de carruatges. L’espai cedit per aquest dia per la Generalitat serveix a aquestes entitats per recaptar fons per la venda de roses que destinen posteriorment a finançar les seves activitats solidàries. El president Puigdemont ha saludat els responsables de les parades. La benedicció de roses ha tingut com a cloenda la interpretació dels Goig de Sant Jordi, a càrrec del Cor de Cambra Francesc Valls.
 
Com és tradició en aquest dia, el president ha rebut en audiència la Pubilla i l'Hereu de Catalunya 2016, acompanyats de les Pubilles i els Hereus de les quatre demarcacions catalanes.
 
Els actes al Palau s’han acabat amb la participació del president Puigdemont a la 68a audició de sardanes organitzada per la Colla Sardanista Sant Jordi a la plaça Sant Jaume.
 
 
Visita a la parada del Pacte Nacional pel Referèndum
 
En acabar els actes de Palau, el cap del Govern es desplaçarà fins a la Rambla Catalunya per visitar la parada que el Pacte Nacional pel Referèndum hi ha instal·lat per recollir signatures a favor del manifest de l'entitat. Coincidint amb la Diada de Sant Jordi, el Pacte Nacional pel Referèndum ha ubicat més d’un miler de punts de recollida d'adhesions a tot el país. Allà, el cap de l'Executiu es trobarà amb el coordinador del Pacte, Joan Ignasi Elena. 
 
Com també va fer ja l’any passat, el president s’ha volgut sumar de nou a la campanya “Roses contra l’oblit”, una iniciativa que l’associació Amics de la Gent Gran du a terme cada Diada de Sant Jordi amb l’objectiu de sensibilitzar i mobilitzar la societat contra la soledat que pateixen més de 150.000 persones grans a Catalunya.
 
El cap de l’Executiu, acompanyat de la seva esposa, Marcela Tupor, es traslladarà al domicili de la senyora Vicenta, de 91 anys, amb qui conversarà una estona i a qui regalarà una rosa, com a gest simbòlic per demostrar que la societat no s’oblida de la gent gran.
Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

www.elmercadal.cat

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre