Oficial ®
Dimarts, 25 abril 2017 14:45

Balaguer aposta fermament per la fira de qualitat

Escrit per

FIRA Q Balaguer obrirà les seves portes el dissabte dia 29 d’abril amb una seixantena d’activitats, entre demostracions, presentacions de productes, xerrades, tallers, receptes, desfilades, concursos ... distribuïdes paral·lelament en els diferents sectors que configuren la fira d’enguany.

El dissabte durant tot el matí  també tindrà lloc la XI Jornada tècnica de la Mel amb el ja consolidat concurs de Mels.

A partir de les 10 del matí es presentarà la jornada a càrrec de l’alcalde Jordi Ignasi Vidal i l’Ildefons Mateu, cap de l’Oficina Comarcal de la Nogura del DARP.

Durant la jornada es farà la presentació de AVESPA, Associació de Veterinaris Especialistes en Sanitat i Producció Apicola.

A les 13,45 h. es farà el lliurament de premis del XI concurs «Reina de Mels»

El sector del comerç i serveis és un dels més clàssics a la Fira, però ens sorprendrà amb gran qiantitat de demostracions, presentacions de nous productes i de nous establiments que s’estan implantant a la ciutat de Balaguer.

Dins del sector tindrà una especial relevancia la passarel·la de les desfilades de moda, una de les activitats més seguides pels visitants de la fira i que les podran gaudir durant el diumenge i dilluns tant al mati com a la tarda.

Una de les novetats d’enguany es la presència del sector de l’automoció amb vehicles nous dels diferents concessionaris.

També l’agrupació de restaurants de la ciutat Gastrobar han organitzat per al diumenge per la tarda el II Concurs de cuina  de les terres de Ponent  amb un jurat qualificador d’alt nivell format per Joel Castanyé, propietari del restaurant la Boscana amb una estrella Michelin; Jordi Martínez, sommelier de Selectewinestore; Lluís Bonillo, cap de cuina i propietari de l’Aula Gastronòmica de Lleida; Gonzalo Ferreruela del restaurant Ferreruela de Lleida i Bobby Cabral, cap de cuina del restaurant Monestir de les Avellanes.

A Fira Q Balaguer no hi pot faltar la coca de recapte i samfaina dels diferents forners de Balaguer i comarca de la Noguera que formen part de la Mostra que organitza, de nou, l ’Associació Gastronòmica i Cultural del Comtat d’Urgell, tot adquirint un tiquet de 4 €.                             

El tiquet dona dret a tastar diferents tipus de coques de diferents pastissers, a una beguda i a un cafè.

Fira Q Balaguer també tindrà un espai per als més petits de la familia. Durant els tres dies es faran diferents tallers gastronòmics a càrrec del Petit Xef, com un taller d’elaboració d’un timbal de fruita el diumenge al matí i tallers de com fer la coca de samfaina el diumenge a la tarda. El dilluns els cuiners mes petits aprendran a fer cookis de xocolata.

Darrera modificació el Dimarts, 25 abril 2017 14:52
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre