Oficial ®
Diumenge, 02 Juliol 2017 11:41

Aquest any, 5 dies al Saló del Manga a BCN

Escrit per Roger Gustà

Aquest any el Saló del Manga de Barcelona tindrà una gran exposició de la robòtica del còmic japonès com per exemple Mazinger Z i Astro Boy.

L'edició d'aquest any serà de 5 dies, del 1 al 5 de Novembre, de Dimecres a Diumenge i tindrà 75.000 metres quadrats, 5.000 més que l'any passat estarà instal·lat als palaus 1 al 5 de Fira Montjuïc.

Aquest any es comptarà amb la presència com a convidat el Doctor en Electrònica i enginyeria Takanori Shibata amb l'exposició somient els metxes amb ovelles elèctriques?, sobre els robots els metxes ( robots gegants i tripulats ) i els ciborgs en el manga i el anime i activitats pedagògiques i lúdiques, com lluites de robots sobre un ring. Shibata a realitzat investigacions sobre la interacció entre robots i humans, i es l'inventor d'una innovadora Foca Robot anomenada Atur ( Nuka, Espanya) que s'utilitza amb funcions terapèutiques per a malalts per exemple d'Alzheimer.

Altres presencies confirmades són les de mangakas Yôko Kamio autora del supervendes “ no me lo digas con flores” ( Planeta Còmic) i Robico ( El monstruo de al lado, a Norma) i la Cantant Azumi Inoue, que interpreta el tema “ el meu veí Totoro”, dirigida per Hayao Miyasaki.

La nota trista d'aquesta edició és l'homenatge a la jove il·lustradora i autora de manga espanyola Victòria Chamizo Kenneos, de 28 anys morta l'Agost passat . El cartell del Saló es obra seva i els seus treballs destaca “ La dama de la Nieves”, protagonitzarà una antològica.

Aquest any també hi tornara a haver estrenes de pel·lícules d'animació, actuacions musicals, exhibicions lligades a la gastronomia ( Aquest any, amb l'arros com a estrella), i a la cultura, tradicions i espiritualitat Nipones, Jocs, Tallers de Youtubers, Manga, Anime i impressores 3D o zones dels videojocs de Nintendo.

Es preveu que pel 2018 es traslladi a la Gran Via 2. Les entrades es poden trobar a la web de Ficomic.

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre