Oficial ®
Dimarts, 12 Setembre 2017 18:34

Catalunya ja té preparades les urnes i les paperetes

Escrit per
Puigdemont garanteix el dret a vot i els Mossos defensaran al Govern català Puigdemont garanteix el dret a vot i els Mossos defensaran al Govern català

El portaveu del Grup Parlamentari del Partit Demòcrata al Senat, Josep Lluís Cleries, ha advertit al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, que "ni vostè, ni el PP ni cap tribunal ha de decidir pels catalans com ha de ser el futur del nostre país". Cleries, que ha preguntat a Rajoy aquesta tarda durant la sessió de control al Govern espanyol en el ple del Senat, ha assegurat que "el proper 1 d'octubre, des de la radicalitat democràtica, els catalans i catalanes acudirem a votar per decidir què volem ser". I ha afegit: "Convocar un referèndum no és cap delicte. Cap llei espanyola, ni europea, ni internacional considera que un referèndum sigui un delicte ".

Per Cleries, Rajoy "en nom de la llei i la democràcia vol negar la llei i impedir la democràcia". En aquest sentit, el portaveu del PDeCAT considera que el president del Govern espanyol és "el menys indicat" per parlar de llei i de democràcia "perquè no va respectar l'Estatut de Catalunya votat en un referèndum, va recollir signatures contra Catalunya, coneix la utilització de les clavegueres de l'Estat per fabricar muntatges contra dirigents de partits sobiranistes i tenia en el seu Govern un ministre de l'Interior que presumia d'haver-se carregat la sanitat catalana", entre altres exemples.

El portaveu del PDeCAT al Senat ha recordat que "el dret de Catalunya a la seva autodeterminació és inherent a la nostra condició de nació". En aquest sentit, opina que "votar l'1-O és una qüestió de legitimitat i de dignitat", i ha traslladat al president del Govern espanyol que, "malgrat la seva repressió, amenaces i querelles i la seva voluntat d'il·legalitzar les nostres institucions, saltant-se l'Estat de dret, els catalans i les catalanes no tenim por". Finalment, Cleries ha conclòs que "serà amb les urnes i les paperetes que el pròxim 1 d'octubre segarem cadenes", tal com diu la lletra d'Els Segadors, l'himne nacional de Catalunya: "quan convé, seguem Cadenes. Bon cop de falç!".

Darrera modificació el Dimarts, 12 Setembre 2017 18:39
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre