Dimarts, 12 Setembre 2017 18:34

Catalunya ja té preparades les urnes i les paperetes

Escrit per

El portaveu del Grup Parlamentari del Partit Demòcrata al Senat, Josep Lluís Cleries, ha advertit al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, que "ni vostè, ni el PP ni cap tribunal ha de decidir pels catalans com ha de ser el futur del nostre país". Cleries, que ha preguntat a Rajoy aquesta tarda durant la sessió de control al Govern espanyol en el ple del Senat, ha assegurat que "el proper 1 d'octubre, des de la radicalitat democràtica, els catalans i catalanes acudirem a votar per decidir què volem ser". I ha afegit: "Convocar un referèndum no és cap delicte. Cap llei espanyola, ni europea, ni internacional considera que un referèndum sigui un delicte ".

Per Cleries, Rajoy "en nom de la llei i la democràcia vol negar la llei i impedir la democràcia". En aquest sentit, el portaveu del PDeCAT considera que el president del Govern espanyol és "el menys indicat" per parlar de llei i de democràcia "perquè no va respectar l'Estatut de Catalunya votat en un referèndum, va recollir signatures contra Catalunya, coneix la utilització de les clavegueres de l'Estat per fabricar muntatges contra dirigents de partits sobiranistes i tenia en el seu Govern un ministre de l'Interior que presumia d'haver-se carregat la sanitat catalana", entre altres exemples.

El portaveu del PDeCAT al Senat ha recordat que "el dret de Catalunya a la seva autodeterminació és inherent a la nostra condició de nació". En aquest sentit, opina que "votar l'1-O és una qüestió de legitimitat i de dignitat", i ha traslladat al president del Govern espanyol que, "malgrat la seva repressió, amenaces i querelles i la seva voluntat d'il·legalitzar les nostres institucions, saltant-se l'Estat de dret, els catalans i les catalanes no tenim por". Finalment, Cleries ha conclòs que "serà amb les urnes i les paperetes que el pròxim 1 d'octubre segarem cadenes", tal com diu la lletra d'Els Segadors, l'himne nacional de Catalunya: "quan convé, seguem Cadenes. Bon cop de falç!".

Darrera modificació el Dimarts, 12 Setembre 2017 18:39
Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

www.elmercadal.cat

Deixa un comentari

Asegura't que has escrit tota la informació requerida, indicada amb un asterisc (*). No es permet el codi HTML.

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre