SEGUIU-NOS

Actualitzat 7:32 PM CEST, May 16, 2018

La ciència aconsegueix eliminar, per primera vegada, una malaltia hereditària en embrions humans

Un equip internacional de científics han aconseguit per primera vegada, mitjançant la tècnica d'edició genètica o de manipulació del genoma humà, corregir en la fase de formació embrionària la mutació del gen que causa miocardiopatia hipertròfica, una malaltia genètica hereditària que afecta una de cada 500 persones i que es considera la causa més comuna de mort sobtada en atletes.

Segons diferents mitjans de comunicació,entre ells El Periódico de Catalunya els seus autors mostren una gran prudència i demanen cautela, forma part de la línia d'investigacions que persegueixen trobar una teràpia gènica, un recurs que, des de la formació embrionària, aconseguís eliminar els gens que alterats produeixen certs càncers o les més de 10.000 malalties estranyes que sorgeixen quan una de les dues còpies d'un gen és errònia.  

Els autors d'aquesta investigació, que publica la revista 'Nature', han insistit que es tracta de "preliminars" d'un camí esperançador. Entre ells hi ha Juan Carlos Izpisúa, del Laboratori d'Expressió Genètica de l'Institut Salk de La Jolla (Califòrnia, EUA). "La troballa obre les portes perquè aquesta tecnologia es pugui portar algun dia a la clínica, òbviament, amb totes les precaucions necessàries i sempre si hi hagués consens en la societat i la llei ho permetés", ha indicat Izpisúa. La tècnica encara no pot ser utilitzada en persones, ha reiterat Izpisúa.

Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

Lloc Web: www.elmercadal.cat