SEGUIU-NOS

Actualitzat 12:21 PM CEST, Aug 19, 2018

Un moviment de psiquiatres optimistes demana l'abolició d'aquesta branca de la medicina

Burstow és professora a la Universitat de Toronto, Canadà, on acaba de llançar la primera beca "antipsiquiatria" del món. En el seu treball com a psicoterapeuta, Burstow diu haver ajudat a centenars de "pacients amb fortes tendències suïcides".

Burstow és una figura prominent en el camp de l'antipsiquiatria. Segons declaracions de la professora a la BBC ho descriu com "un moviment tant de supervivents de la psiquiatria com de professionals que sostenen que la psiquiatria ha de ser abolida".

La psiquiatria convencional sosté que malalties mentals com desordre bipolar, depressió o esquizofrènia són el resultat de anormalitats biològiques , com desequilibris químics, que es combinen amb factors psicològics i socials. Aquest és també l'enfocament més comunament acceptat. Però el moviment "antipsiquiatria" qüestiona si les malalties mentals són en realitat malalties. Aquesta doctora creu que "tenim una pretensió massa absoluta del que és 'normal' ".

"Si el 99% de la gent que hi ha al món no són el que ells consideren 'normal', això beneficia els psiquiatres, perquè els assegura una clientela immensa", argumenta Burstow.

Aquest moviment nou també creu que els psiquiatres habitualment sobremediquen als seus pacients.

La majoria dels psiquiatres, però, continuen veient amb escepticisme aquest moviment. Segons Allan Young, qui presideix el Comitè Especial de Psicofarmacologia del Reial Col·legi de Psiquiatres, el moviment -que es va popularitzar per primera vegada en la dècada de 1970- acostuma a "encendre i esvair" en el temps.

Tota la informació la trobareu a:

http://www.bbc.com/mundo/noticias-40095602

Darrera modificació el K2_DisPMCESTE_Agost+0200RAgoPMCEST_0C1
Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

Lloc Web: www.elmercadal.cat