SEGUIU-NOS

Actualitzat 8:10 PM CEST, Aug 5, 2018

Nous avanços pel tractament de l'esquizofrènia

 

Gedeon Richter Plc ha anunciat que la Comissió Europea (CE) ha atorgat l'autorització autorització de comercialització de Reagila (cariprazina), un antipsicòtic per al tractament de l'esquizofrènia en pacients adults. Aquesta decisió s'ha adoptat després de l'opinió positiva del Comitè de Medicaments d'Ús Humà (CHMP) de l' Agència Europea de Medicaments (EMA) , anunciada el 19 de maig de 2017, i és aplicable a tots els estats membres de la Unió Europea.

 

El dossier de la sol·licitud d'autorització europea per al tractament de l'esquizofrènia inclou els resultats positius de tres assajos

La cariprazina, que va ser descoberta per científics de Richter i Allergan , posseeix la llicència per EUA . i Canadà. Després de l'obtenció de l'autorització de la FDA , al setembre de 2015, el producte va ser llançat al mercat de EUA . al març de 2016 amb el nom comercial Vraylar per al tractament de l'esquizofrènia i la mania bipolar. A l'agost de 2016, Richter i Recordativan signar un contracte de llicència exclusiva per a la comercialització de cariprazina a Europa Occidental, Algèria, Tunísia i Turquia . 

El dossier de la sol·licitud d'autorització europea per al tractament de l'esquizofrènia inclou els resultats positius de tres assajos, efectuats a curt termini, controlats amb placebo i un comparador actiu en què van participar més de 1.800 pacients, i un assaig a llarg termini, en què els criteris de valoració principals van ser el canvi des de la visita basal en l'escala d'avaluació de la gravetat dels símptomes d'esquizofrènia, és a dir, la puntuació total en l'escala de la síndrome positiu i negatiu (PANSS) i el temps transcorregut fins a la recaiguda, respectivament. També es va efectuar un assaig clínic que va mostrar resultats positius en pacients en els quals predominaven els símptomes negatius de l'esquizofrènia. 

"Aquesta autorització és el resultat de l'excel·lent treball realitzat pel nostre equip. Ens complau poder oferir els efectes beneficiosos de Reagila (cariprazina) als pacients i metges de la UE , com a opció addicional per al tractament de l'esquizofrènia ", ha comentat Erik Bogsch , director general d' Gedeon Richter Plc . "Aquesta autorització reforça el nostre sòlid compromís amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida dels pacients que pateixen aquesta greu malaltia mental", ha afegit. 

SOBRE L'ESQUIZOFRÈNIA

L'esquizofrènia és una patologia crònica i incapacitant la prevalença en tot el món és d'aproximadament un 1%

L'esquizofrènia és una patologia crònica i incapacitant la prevalença en tot el món és d'aproximadament un 1%. Aquesta patologia imposa una important càrrega per als pacients, els seus familiars i la societat en general. Els seus símptomes es classifiquen en tres àmplies categories: símptomes positius (al·lucinacions, deliris, trastorns del pensament i trastorns del moviment), símptomes negatius (com pèrdua de motivació i aïllament social) i símptomes cognitius (problemes de funció executiva, concentració i memòria de treball ). 

SOBRE LA CARIPRAZINA

La cariprazina és un potent agonista parcial dels receptors dopaminèrgics D3 / D2, que preferentment es fixa als receptors D3, i agonista parcial del receptor serotoninèrgic 5-HT1A, i és activa per via oral. La molècula va ser descoberta per Richter , desenvolupada conjuntament per Allergan i Richter per al tractament de l'esquizofrènia i la mania bipolar, i autoritzada per la FDA per a ambdues indicacions en l'any 2015. En l'actualitat, Allergan i Richter duen a terme els programes de desenvolupament clínic de cariprazina a EUA . per a la depressió bipolar (DB) i com a tractament complementari per al trastorn depressiu major (TDM). Així mateix, Mitsubishi-TanabePharmaCorporation (MTPC) està desenvolupant cariprazina per al tractament de l'esquizofrènia en Japó i altres països asiàtics.

Darrera modificació el K2_DicPMCESTE_Agost+0200RAgoPMCEST_0C1
Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

Lloc Web: www.elmercadal.cat