SEGUIU-NOS

Actualitzat 8:10 PM CEST, Aug 5, 2018

Un nou descobriment mèdic constata que el parkinson tindrà curació

Un fàrmac àmpliament utilitzat per al tractament de l' asma , el popular salbutamol (o Ventolin), pot obrir la via a prevenir el parkinson i a millorar la seva tractament , segons una investigació liderada per la Escola de Medicina de Harvard (EUA) que es presenta aquesta setmana a la revista Science . Els autors del treball han demostrat que el fàrmac contraresta una proteïna anomenada alfa-sinucleïna, que està considerada com la principal sospitosa de causar i fer progressar la malaltia.

En una altra investigació presentada aquesta setmana, científics de la Universitat de Kyoto (Japó) han obtingut neurones a partir de cèl·lules mare en laboratori i les han implantat amb èxit en el cervell de macacos Cangrejeros, una mena de primats del Sud-est Asiàtic. Segons els resultats publicats a Nature, el tractament ha alleujat símptomes de la malaltia i no ha causat cap efecte secundari significatiu en els dos anys posteriors a la intervenció. En aquest cas, s'ha restaurat un neurotransmissor anomenat dopamina, el dèficit causa els símptomes més característics del parkinson, com moviments involuntaris.

Les dues investigacions sentin les bases per assajar els tractaments en pacients. "Esperem poder iniciar un assaig clínic a la fi del 2018", declara per correu electrònic juny Takahashi, director de la investigació basada en cèl·lules mare.

També Clemens Scherzer, director de la investigació basada en fàrmacs, declara que "estem treballant de cara a realitzar assajos clínics", encara que sense precisar quan s'iniciaran.

"Són investigacions complementàries que se centren en les dues molècules principals involucrades en la malaltia", destaca Maria Josep Martí, coordinadora de la unitat de parkinson de l'hospital Clínic de Barcelona. 

Darrera modificació el K2_DivPMCESTE_Setembre+0200RSetPMCEST_0C1
Josep Maria Castells

27 anys.Emprenedor. Comunicador. Escriptor. Activista sociocultural. Filàntrop. Futurista. Fundador del portal web 'El Mercadal' , amb més de 8 anys d'experiència en el apassionant món del periodisme. Amb més de 130 artícles publicats a la premsa de Lleida desde 2009, porto anys intensos dedicats a la creació d'artícles d'opinió d'alta creativitat, he col·laborat amb més de 15 mitjans de comunicació de paper i digitals. He col·laborat en una desena de ràdios. També col·laboro en diversos programes de televisió amb els meus tuits.

També és Top30 Influencer a Klout de Lleida i un dels activistes culturals i socials més importants present i actiu a les xarxes socials, on aposto per aportar artícles reflexius que aportin coses positives a la nostra societat. El meu lema a la vida és "els defectes et fan real".

Lloc Web: www.elmercadal.cat