DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
Diumenge, 13 Març 2016 18:19

Lleida Expo Tren es consolida com el certamen més important del sud d’Europa de turisme ferroviari

Escrit per
Foto:Ajuntament de Lleida Foto:Ajuntament de Lleida

“Lleida Expo Tren es consolida com el saló més important del Sud d’Europa en turisme ferroviari i posiciona la ciutat de Lleida en aquest sector”. Així s’ha expressat l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, en la cloenda del saló, que s’ha desenvolupat aquest cap de setmana als Pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida.

El paer en cap ha qualificat d’èxit absolut l’edició d’aquest any ja que han passat per la fira al voltant de 13.000 persones i unes 3.000 per les instal·lacions del Pla de Vilanoveta. Quant a la procedència d’aquests visitants, un 35% ha estat de les terres de Lleida i un 65% de la resta de Catalunya, Estat espanyol i resta d’Europa. Cal destacar que enguany han visitat el saló afeccionats al món del tren de França, Suïssa, Bèlgica, Alemanya i Noruega.Raül Valls, organitzador del certamen, atribueix aquest augment de visitants estrangers a la important promoció que s’ha fet en fires d’arreu d’Europa com França, París, Itàlia o Alemanya.Valls ha dit que Lleida Expo Tren està totalment consolidada i que “ara cal avançar cap a la millora en qualitat més que de la quantitat, ja que els 8.000 metres quadrats que ocupa el saló són suficients per al volum d’expositors que reuneix. No ens tanquem a créixer una mica més, però ens importa més la qualitat de les maquetes que l’ampliació”.De cara a pròximes edicions, l’organitzador del certamen també ha apostat per internacionalitzar molt més el saló, per promocionar la fira entres els lleidatans i, sobretot, “per incidir més en el sector infantil, perquè els nens són el futur”. Tres mil persones visiten les instal·lacions del Pla de VilanovetaUnes tres mil persones van visitar ahir les instal·lacions del Pla de Vilanoveta (Lleida), on l’Associació per a la Reconstrucció i Posta en Servei de Material Ferroviari Històric (ARMF) va programar una jornada de portes obertes. Molts dels visitants s’hi van desplaçar des de la Fira en el servei especial d’autobusos que es va programar i també en vehicles propis. Allà van poder contemplar les noves unitats del Tren de la Pobla i els vagons i les locomotores conservades als tallers de l’associació (inclosos models “de gran valor patrimonial i únics a Europa” com la Garrafeta, Garratt, Cuco, Marilyn, Yeye’s i 1.000, entre d’altres).Lleida Expo Tren s’ha celebrat els dies 12 i 13 de març als Pavellons 3 i 4 de Fira de Lleida amb 49 expositors comercials, 35 fabricants i marques representades i 32 clubs i associacions de Catalunya, de la resta de l’Estat i de França. El recinte firal alberga enguany 1.500 metres quadrats de maquetes. El saló està organitzat per la revista MásTren, i compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Lleida.

Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER