DIRECTOR: JOSEP MARIA CASTELLS BENABARRE
Dissabte, 19 Març 2016 17:41

Contra el racisme, la xenofòbia i la islamofòbia

Escrit per
Foto:Ajuntament de Barcelona Foto:Ajuntament de Barcelona

Milers i milers de persones s’han trobat davant l’Estació de França per reivindicar el Dia contra el racisme, la xenofòbia i la islamofòbia, amb els centenars de refugiats que es troben a les portes d’Europa més presents que mai.

El punt de trobada no ha estat en absolut aleatori. L’Estació de França és, tradicionalment, la primera imatge que han tingut de Barcelona la majoria delsexiliats, immigrants i refugiats que han arribat a la nostra ciutat al llarg de la història.

La manifestació s’ha mogut a ritme de batukada i crits de “Prou Racisme” en direcció a la Barceloneta. Entre banderes -la majoria d’elles sirianes- apareixiencentenars de pancartes anti-xenofòbia amb missatges com “Refugees Welcome” o “O ens escalfem totes o llancem l’estufa al riu”. Fins i tot s’hi han pogut llegir missatges en anglès o àrab.

La manifestació, organitzada per la Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), ha tingut molt present el complicat moment que s’està vivint a les fronteres d’Europa. Els milers de refugiats que cada dia intenten entrar al continent han estat molt presents en els crits de protesta, que reclamaven unes vies segures i una acollida sense fronteres per les persones que fugen de la guerra als seus països.

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre

@OFICIALCASTELLS

 Resultat d'imatges de TWITTER