Oficial ®
Dimecres, 10 Agost 2016 16:43

Think Big presenta “BEING INCLUSIVE”, un exemple jove de superació que parteix de la passió per la moda

Escrit per

El seu projecte és un dels més de 14.000 que han comptat amb el suport de Think Big, el programa d'innovació i emprenedoria social dirigit als joves d'entre 15 i 30 anys, que ve impulsant Fundació Telefònica des de 2010.

Fundació Telefònica ha presentat aquest matí en el marc del seu programa de empleabilidad Think Big el projecte “Being Inclusivament”, una iniciativa social d'Olga i Nerea Mayoral, sense ànim de lucre, que lluita per portar la inclusió i la diversitat al món de la moda i que el seu objectiu és promoure un accés igualitari a la moda, afavorir la pròpia imatge corporal i prevenir problemes d'índole psicològica relacionades amb la imatge.
Fundació Telefònica impulsa Think Big per ajudar als joves europeus en general i als espanyols en particular a desenvolupar les seves capacitats relacionades amb el emprendimiento i les competències digitals, necessàries en un món professional i social cada vegada més competitiu. Fruit d'aquesta iniciativa són els més de 14.000 projectes d'innovació i emprendimiento social duts a terme per joves d'entre 15 i 30 anys i que s'han engegat a Espanya i Europa des de 2010 amb la finalitat de que es produeixi aquest necessari canvi social.


Olga i Nerea Mayoral han presentat la seva col·lecció primavera-estiu aquest matí a l'Espai Fundació Telefònica al costat de la directora de Empleabilidad i Voluntariat de Fundació Telefònica, Carmen de la Serna. Nerea –dissenyadora de moda– i Olga –psicòloga i responsable del projecte– han mostrat alguns dels seus models, la característica principal dels quals és la de “vestir bé i vestir còmode”, unes boniques peces que no solament han estat dissenyades per a persones amb mobilitat reduïda, sinó per a tothom.


Nerea Mayoral, a la qual van diagnosticar una greu escoliosi sent nena, ha indicat que per fi havia trobat “un lloc al món de la moda”. Les germanes Mayoral treballen individualment amb persones amb diversitat funcional per trobar les solucions adequades per a la vestimenta que van a portar. Per la seva banda, Olga va donar un consell als joves: “que se sentin a gust amb la seva imatge i s'acceptin corporalment, un procés en el qual cal treballar i potenciar tot el bé que tots tenim, la qual cosa produeix un canvi radical en l'autoestima i forma de vida”, ha afirmat. 
Les germanes Nerea i Olga Mayoral aposten fort per la moda inclusiva i les “in girls”, concepte que abasta no solament a noies amb diversitat funcional, sinó a qualsevol dona que vulgui vestir bé i se senti a gust amb la seva imatge. També han inventat el sistema “easy tie” per a peces fàcils de posar i de llevar, adaptades a persones amb limitació de moviments corporals. A més, ambdues van expressar el seu desig de treballar i col·laborar amb altres marques de moda i implicar i sensibilitzar a grans empreses del vestir: “així l'esforç serà molt més gran, sobretot per poder incloure la diversitat corporal al món de la moda”.

Darrera modificació el Dimecres, 10 Agost 2016 19:21
Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre