Oficial ®
Dimecres, 21 Setembre 2016 16:58

Cap a una tercera guerra mundial amb final feliç?

Escrit per

La Policia canadenca ha rebut un fax que afirma que un nombre no determinats de bombes han estat col·locades en diverses escoles de la província Illa Príncep Eduard (PEI) , a l'est del país, el que ha comportat la necessitat de fer una  l'evacuació de les seixanta escoles i la universitat de la província.

Segons indica La Vanguardia, el portaveu de la Policia Muntada canadenca, el sergent Kevin Bailey, ha assenyalat durant una roda de premsa que altres escoles a Canadà i Estats Units han rebut més amenaces similars.

 

Diversos mitjans de comunicació locals han dit que diverses escoles de la veïna província de Nova Escòcia han estat també evacuades després de rebre una amenaça.

Bailey ha afegit que la policia canadenca no està segura de si les amenaces estan connectades o si es tracta d'una broma de mal gust.

El missatge no va assenyalar en quines escoles suposadament s'havien col·locat les bombes però amenaçava amb que els artefactes serien detonats avui.

Bailey va afegir que de moment no s'ha trobat cap artefacte explosiu a les escoles. La Policia Muntada ha emès un comunicat en el matí d'avui en què informava de l'evacuació imminent de totes les escoles de PEI per una "potencial amenaça".

UPDATE: The University of Prince Edward Island is closing for the day effective immediately.

 

La Universitat de PEI, l'única universitat de la província, també ha estat desallotjada.

La Policia va informar que els estudiants de les escoles de PEI estan sent portats a llocs segurs i que els pares dels alumnes han d'acudir a aquestes ubicacions.

Imatges transmeses per la radiotelevisió pública canadenca, CBC, mostren fileres d'estudiants acompanyats per professors, caminant pels carrers de la província cap ubicacions considerades segures.

El missatge no va assenyalar en quines escoles suposadament s'havien col·locat les bombes però amenaçava amb que els artefactes serien detonats avui.

Bailey va afegir que de moment no s'ha trobat cap artefacte explosiu a les escoles. La Policia Muntada ha emès un comunicat en el matí d'avui en què informava de l'evacuació imminent de totes les escoles de PEI per una "potencial amenaça".

Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre