Oficial ®
Dissabte, 22 Octubre 2016 12:58

Qui diu que a la vida s'ha de patir i treballar dur s'equivoca

Escrit per

La gran majoria de nosaltres hem crescut envoltats de la cultura de l’esforç i el sacrifici. “Treballa dur”, “si no t’esforces no aconseguiràs res”, “a la vida s’ha de patir”, etc. Segur que has sentit aquestes frases moltes vegades.

Aquesta devoció per l’esforç i el sacrifici ha fet que, de manera inconscient, associem el patiment amb la responsabilitat. És a dir, si una persona lluita, pateix i treballa dur (si és fent una cosa que no li agrada, millor que millor) vol dir que és una persona madura i responsable. Una persona com cal, vaja.

És possible que els nens estiguin "pagant els plats trencats" de l'educació espartana que hem viscut en altres generacions o de separacions doloroses, on s'intercanvia afecte per capricis . .L'esforç del futur no suposarà una renúncia (o "baixada") de l'exigència, comportarà una altra forma de treballar aquest concepte en l'escola i en la família . I és entendre l'esforç no com un fi en si mateix, sinó com un mitjà per aconseguir alguna cosa a través d'un projecte , etc. D'aquesta manera l'esforç deixa de consistir a fer exàmens, deures o exercicis, o de sotmetre's a qualsevol exigència dictada i de reproduir de manera acrítica els continguts d'un programa preestablert. I es vincula a valors com el compromís, la tenacitat, la constància, la tenacitat, la convicció, la feina exigent , etc.on el rellevant és el sentit que té el que es fa. També, d'aquesta manera, l'esforç es posa al servei deltalent, la creativitat, la producció de coneixements i de noves formes de pensar , perquè gairebé sempre hi ha alternatives per aconseguir el mateix de millor manera i amb menys esforç.

 En l'Evangeli també s'anima en un sentit semblant quan diu, " concéntrense en tot el que és veritable, tot el honorable, tot el just, tot el pur, tot el bell i tot el admirable. Pensin en coses excel·lents i dignes de lloança "(Fil. 4: 8, NTV). També fa referència a mostrar perseverança en tot el que emprenguem ia mostrar força i autodomini, qualitats imprescindibles quan es pretén assolir fites que merezcen la pena. En una bella poesia hebrea es diu, " Sembra el teu llavor en el matí, i no et donis repòs a la tarda, doncs mai saps quin sembra sortirà millor, si aquesta o aquella, o si ambdues seran igual de bones". - Eclesiastès 11: 6, NVI

Josep Maria Castells

Nascut a Lleida el 13/2/1989. Director i fundador del Mercadal de Balaguer desde fa 8 anys i actualment visc a Lleida. Sóc community manager d'empreses, entitats i partits polítics.

Sóc influencer i vaig ser autor de 5 blocs d'opinió. Activista sociocultural i filàntrop. Optimista. Durant l'adolescència ja apuntava maneres i vaig demostrar a la galeria tot el meu talent i vocació pel periodisme en ser el creador de la primera ràdio i televisió en streaming de la província i participant desinteressadament en programes radiofònics d'emissores de prestigi en aquells temps com ara Flip Flap Ràdio i RNE4.

Vaig ser locutor durant una temporada a Ràdio Artesa de Segre amb només 15 anys i desde llavors també vaig participar assiduament en diversos mitjans de comunicació.

Compto amb una trajectòria com activista sociocultural a  Balaguer de gairebé 15 anys i entre altres coses vaig impulsar una entitat juvenil a la capital de La Noguera i vaig ser impulsor i director de l'emissora Ràdio Connecta de Balaguer.

He participat puntualment en programes de televisió a nivell estatal com ara "Espejo Público" d'Antena3, i de ràdio a Onda Cero a "Nits de ràdio" i de forma molt puntual al Periódico de Catalunya i La Vanguardia.

A més he participat en diferents conferències i taules de debat; una sobre periodisme optimista al IEI de Lleida i a la taula rodona titulada «Els mitjans locals en l'era global» el 2016 a la Universitat de Lleida.


Vaig arribar a ser finalista de la VII edició dels Premis Lleidatans de la Jove Cambra Internacional.
Avui en dia estic intentant elaborar el meu primer llibre que inclourà un recull dels millors articles publicats a les diferents revistes i periòdics del territori. Actualment estic impulsant l’elitocràcia amb la recepta màgica de l’optimisme. El meu lema a la vida és OPTIMISME.

 Em considero una persona sincera, persistent, ambiciosa, empàtica, altruista, filantròpica, sana i esportista. Compto amb coneixements bàsics de cuina, serveis de restaurant. Em fascina la psicologia, sociologia,l' innovació, noves tecnologies, periodisme, màrqueting, comerç, política, democràcia, associacionisme, drets humans i pau, etc.

Al llarg de la meva vida aspiro a col·laborar i treballar a TV3, Flaix FM, RTVE, Zeta, Atresmedia, Mediaset i Grup Godó. 
Em sento molt identificat amb les marques i valors de Mediamarkt, Google, Facebook, IBM, Amazon i Microsoft on m'agradaria poder treballar en un futur. 

Sóc persona de cul inquiet que li agrada tocar moltes tecles a la vida, d'afany incansable, que persisteix i lluita fins al final.

La persona que més admiro del món és el professor i científic José Luis Cordeiro. 

www.elmercadal.cat

 

El temps a Balaguer

 

 

 

 

 

 

Director i fundador:
Josep Maria Castells i Benabarre